Vápnění a hnojení půdy

host - 168.73 (?)
11.3.2009 13:35
Ještě dotaz.Tam kde přijdou kedlubny, červená řepa, ředkev,celer a petržel se ten hnůj na jaře může dát?A co do skleníku?Tam bych chtěl rajčata, okurky a papriky.Skleníky vápněné nebyly.Dík za odpověď -začátečník Čenda
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 168.73 (?), 11.3.2009 11:34, zobrazeno: 13937x
Dobrý den.Koupil jsem v lednu zahradu.Na podzim byla vyvapněna a zaryta.Dozvěděl jsem se že takto se na zahradě dělo rok co rok desetiletí.Zelenině se udajně dařilo.Mám v umyslu zasadit nějake brambory, cibuli a jinou různorodou zeleninu.Mám možnost koňského hnoje.Můžu jej použít pod brambory?Slyšel jsem že vápno a hnůj se nějak nesnáší.Nebude vyvápněné políčko bez živin?Je tam pěkná vzdušná černá půda.Na podzim mám v úmyslu celé poíčko vyhnojit hnojem.Děkuji za odpověď.Čenda

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 11.3.2009 12:59

Na podzim můžete pohnojit hnojem bez problémů. Hnůj se nesnáší z vápnem v přímém kontaktu, neboť se chemickou reakcí z hnoje uvolní amoniak. Po roce už můžete být bez obav. A i kdyby, tu trochu čpavkového dusíku oželíte.
   Pokud se po destiletí přidávalo jen vápno, tak i když to není optimální postup, zapravil bych nějaké statkové hnojivo (máte-li je - kompost či hnůj)  do půdy i nyní - tedy jen tam, kam budete vysazovat brambory, k cibuli ne.

host - 168.73 (?), 11.3.2009 13:35
Ještě dotaz.Tam kde přijdou kedlubny, červená řepa, ředkev,celer a petržel se ten hnůj na jaře může dát?A co do skleníku?Tam bych chtěl rajčata, okurky a papriky.Skleníky vápněné nebyly.Dík za odpověď -začátečník Čenda
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz