Určitě to lze, ale já to tak nedělám. K plodinám I. trati (brambory, rajčata, aj) zarývám hnůj na podzim. Krátce před výsadbou už ne. K plodinám 2. a 3. trati dávám ze statkových hnojiv před a při výsadbě (výsevu) jen kompost. Během vegetace pak občas rozředěnými slepičinci zalévám. 1. trať pravidelně, přiznám se, že občas i ty z 2. trati. Luskoviny, cibuli, česnek vůbec.
přečetla jsem si tu spoustu přízpěvků o slepičím trusu, jak vytvořit zálivku a hnojit rostliny. Jen mi není jasné jestli se naředěné slepičáky používají jen ke hnojení rostlin nebo ho můžu použít i teď na jaře k přihnojení půdy před sázením. Teď se chystám vysévat hlavně salát a ředkvičky a po zmrzlících rajčata a bylinky a kytky letničky. Poradíte mi jestli přihnojit teď půdu nebo až přímo zeleninu?
Když teď přihnojíte půdu, do které po zmrzlých budete sázet, myslím, že chybu neuděláte. Za ty dva měsíce vlivem deště a všeho ostatního by již neměly být tak agresivní. Pod salát a ředkvičky bych neriskovala. Elena
Určitě to lze, ale já to tak nedělám. K plodinám I. trati (brambory, rajčata, aj) zarývám hnůj na podzim. Krátce před výsadbou už ne. K plodinám 2. a 3. trati dávám ze statkových hnojiv před a při výsadbě (výsevu) jen kompost. Během vegetace pak občas rozředěnými slepičinci zalévám. 1. trať pravidelně, přiznám se, že občas i ty z 2. trati. Luskoviny, cibuli, česnek vůbec.