Popel a PK hnojiva
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.6 (?), 14.9.2019 22:12
Ale já přece vím, že dusík rostliny potřebují, jenom v určitá fázi, v tomto případě na docílení rychlého přechodu jahodníku z vegetativní fáze na generativní, je spíš ke škodě s ním hnojit.
Když se mi na jeden jahodník vymočí kočka, tak holt jeden přejde trochu později, všechny mi snad nepomočí, tak výkonné kočky tu naštěstí nemám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.6 (?), 15.9.2019 9:43
No spíš bych těch 10g bylo na 5m2. O roční atmosférickou depozice N2 vůbec nejde. Jde mi o to, abych v určité době (druhá polovina srpna) zvýšila obsah fosforu a draslíku v půdě a tím přiměla jahody k tomu, aby ukončily svůj růst a začaly připravovat květy na příští rok. Čím dřív do této fáze vývoje přejdou, tím víc vytvoří květů, které stačí vyzrát a tím víc příští rok pokvetou. Tento přechod lze právě podpořit zvýšením fosforu a draslíku v půdě a snížením dusíku, proto ho tam nechci přidávat. Myslím, že dříve uvedený roztok superfosfátu se síranem draselným bude vyhovujícím řešením, sice na jeho rozpuštění budu muset třeba hodinu počkat, oproti rozpuštění kristalonu, ale výsledek bude dle mých potřeb a za nižší cenu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|