Lignohumát
|
|
|
|
host - 80.73 (?) 9.9.2010 17:37
Já mám kopřiv dost a dost. Ne tedy, že by mi rostly na zahradě, ale v práci mezi starými budovami je pozemek cca 300 m2 kde krom kopřiv neroste nic. První seč, bez semen, po usušení našrotovat na krmnou moučku, zbytek končí na firemním kompostu, nebo v mých sudech. Umělá hnojiva, ano, ale s mírou a jen na louce časně z jara, aby seno mohlo dostatečně narůst a bylo čím krmit kozy a králíky v zimě. Na zahrady (cca 4500 m2) jen kompost, hnůj, dřevěný popel, slepičáky... Mirek 821
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
skatastropha - (1) - 123.133 (?), 7.9.2010 12:25
Dobrý den,
taky se připojím se svou zkušeností s Lignohumátem. Nejsem žádná zkušená pěstitelka, mám doma okurky, rajčata, jahody atd.
Letos jsem se rozhodla zkusit ho na jahody, schválně jsem jeden záhot nezalívala Lignohumátem a jeden jo. Rozdíl byl teda vidět na první pohled. Jahody jsou větší a chuť šťavnatější. Jahody jsem vyfotila a posuďte sami. Říkám, že nejsem zkušená zahrádkářka, ale tohle mi stačilo. Cena myslím 120Kč za tu lahev, tak to neni zas tolik ne?
Zdraví Jana
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.73 (?), 7.9.2010 17:51
Já nejsem zkušený zahrádkář, ani zahradník, a nemám nic proti ničemu. Je ale zajímavé, že moji dceru, která před dvěma roky absolvovala na střední zahradnické šlole v Litomyšli, ani její kamarádku, která absolvovala zahradnickou školu v Rajhradě, jejich páni profesoři nějak zapoměli o zázračném účinku lignohumátu informovat. Ale o zálivce kopřivovým výluhem, nakvašenými slepičáky, kvalitním kompostu a hnoji, se zmiňovali často a hojně... Mirek 821
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.73 (?), 7.9.2010 18:01
(Kousek příspěvku se mi někam ztratil, tak to piíšu znovu) A tak se řídím zkušenostmi sváho nebožtíka otce, zkušeného zahrádkáře a strýce, zkušeného zahradníka a používám stále v hojné míře kopřivový výluh, nakvašené slepičáky, kompost a uleželý hnůj. Je to osvědčené, a(prý) i ekologické. Co vy na to?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.164 (?), 8.9.2010 10:58
Muzete popsat postup pripravy vyluhu? Dekuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.73 (?), 9.9.2010 17:37
Já mám kopřiv dost a dost. Ne tedy, že by mi rostly na zahradě, ale v práci mezi starými budovami je pozemek cca 300 m2 kde krom kopřiv neroste nic. První seč, bez semen, po usušení našrotovat na krmnou moučku, zbytek končí na firemním kompostu, nebo v mých sudech. Umělá hnojiva, ano, ale s mírou a jen na louce časně z jara, aby seno mohlo dostatečně narůst a bylo čím krmit kozy a králíky v zimě. Na zahrady (cca 4500 m2) jen kompost, hnůj, dřevěný popel, slepičáky... Mirek 821
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.238 (?), 7.9.2010 19:43
Umele hnojivo na travnik, niekolko kg na rok.... a v okrasnej zahrade na startovanie skoro na jar. ...pomocou travy vyrabam organicke hnojivo- travovy mulc (do kompostu sa nezmesti)....uzitkovu zahradu mam malu, tam ide vsetko z kompostu aj pol vreca popolu z krbu. Zatial sa dari dobre. A skoro som zabudol. Hnojim aj feromolom (fosfor a zelezo, i ked je to na iny ucel).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.114 (?), 23.3.2018 17:55
Milá paní, to nejste sama. Já Vám také nevěřím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.214 (?), 27.9.2010 8:20
Lignohumát za 100,- 5 litrů to je něco ředěného, Ale doporučuji Lignohumát AM - práškovou formu, balení je 1,- nebo 25,- nebo 50 gramů, ten vydrží 3 roky. Je to bomba, bez něj si nedovedu představit práci na zahradě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|