Poznamka len k tomu, ze fosforecnan vapenaty sa zraza len v alkalickom prostredi. V kyslom nie. Preto je dihydrogenfosforecnan vapenaty, ktory vznika ak je nadbytok kyseliny, pomerne dobre rozpustna latka. Druha vec je, co vlastne skodi tymto rastlinam, vysoke pH, vapnik, alebo oboje? Vysoke pH nesposobuje vapnik, ale uhlicitanovy ion. (napr. sadrovec je neutralny a vapnika ma habadej). Ak je problem len vysoke pH, pomoze akakolvek kyselina, fosforecna ma pufracne schopnosti a preto by bola z tohto hladiska lepsia, ale pufrov je v kvalitnej raselinovej pode kolkokolvek. Co sa tyka environmentalnych hladisk, kyselina fosforecna je velmi zla volba, ak sa s nou robi nesetrne. Ved to poznate fosfaty a znecistenie podzemnych vod. Bolo by fajn, ak by niekto vypatral recept s praskovou sirou. Uz sa to tu diskutovalo viac krat. Ta sa pomaly rozklada bakteriami za pristupu kyslika a produktom je regulovane okyselenie pody. Pouzivaju to farmy na cucoriedky, ale recept akosi chyba.