Cim hnojit "panenskou" pudu

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
13.4.2008 22:55

Nedostatek hořčíku byste poznala hned po první úrodě. Mimo jiné se projevuje malými výnosy, zdeformovanými plody, zkroucenými listy, slabým kořenovým systémem. Pokud chcete mít jistotu, že půda má to správné vyvážení živin, nechte si udělat rozbor půdy, jak správně radí pan Vysloužil.  Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 57.20 (?), 12.4.2008 18:34, zobrazeno: 7183x

Dobry den - zaorali a pripravili jsme kousek louky, ktera uz mnoho let nebyla obdelana, s tim, ze z ni postupne udelame zeleninovou a kvetnou zahradku. Bohuzel jsme nemeli moznost to pripravit na podzim a pridat hnuj, ale orali jsme az ted na jare.   Tento prvni rok chceme zacit s brambory hrstkou kukurice, slunecnice a nejake keriky a letnicky.  Mame tedy hlinu a pridali jsme kompost (zdrama z nasi mistni skladky!) ale chceme jeste prihnojit hlavne tam, kde budeme sadit brambory.  Cim nejlepe?  Dekuji. Lida

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 13.4.2008 8:17

Nyní bych nehnojil ničím. Až vzejdou brambory, a budete je kopčit, přihnojte lehce  nějakým kombinovaným hnojivem (/něco jako NPK). Po sklizni brambor vysejte zelené hnojení.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 13.4.2008 8:40

Lído, já bych tam vůbec žádnou chemii necpala. Ta půda je nevyžilá a odpočatá a to, že jste přidali kompost podle mého názoru úplně postačuje.  Já jsem kdysi začínala stejným způsobem a také jsme zasadili jako první brambory. Narostly i bez hnojení tak veliké, že se tomu každý divil. Teprve po dvou letech jsem začala přihnojovat hnojem. Ale jak píše pan Vysloužil, na podzim bych také zaryla zelené hnojení, popřípadě nějaký ten hnůj.  Zdraví - Daniela.

host - 57.20 (?), 13.4.2008 15:27

Dekuji vam objema moc za dobre rady.  Jsou mi navic sympaticke, ze vlastne nevyzaduji zadnou, nebo zadnou velkou chemii.  Dam se do toho co nevidet. Jeste nam tady v podhori Besky v noci mrzne, ale uz i tak vidim ve vesnici uhledne, bramborove radky.  Preji hezky den. Lida

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 100.5 (?), 13.4.2008 19:24

U panenské půdy bych asi nechal provést rozbor živin. Ač jsem v jádru odpůrcem chemie na zahradě, při zaorávání hnoje bych něco superfosfátu a drasla přidal. Těchto prvků obvykle ladem ležící půda nemívá (na rozdíl od zahrádkářských kolonií) nadbytek.

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 13.4.2008 22:55

Nedostatek hořčíku byste poznala hned po první úrodě. Mimo jiné se projevuje malými výnosy, zdeformovanými plody, zkroucenými listy, slabým kořenovým systémem. Pokud chcete mít jistotu, že půda má to správné vyvážení živin, nechte si udělat rozbor půdy, jak správně radí pan Vysloužil.  Daniela.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz