Také mi nekvetou kosatce - prosím o radu

host - 242.46 (?)
3.7.2006 9:14

Já bych to bral jako výhodu. Rostlina  má čas se dobře zakořenit  a zesílit. Někdy se stává, že po přesazení kosatec vykvete ale nevytvoří nové přírůstky pro další rok a tím vlastně zahyne. A ještě jednu poznámku: září je na přesazování kosatců pozdě. Pokud příjdou přízemní mrazíky, tak už do zimy nezakoření. Máte-li zahradu v severnější části republiky, nebojte se hrizomy zakrýt  v prvním roce caa 3cm zeminy.

Pepa

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 64.132 (?), 27.6.2006 8:35, zobrazeno: 6354x

Kosatce jsem vloni v září přesadila na velmi slunné místo, hlízy zasadila jen tak hluboko, aby kousek vyčníval. Nejsou napadené, mají pěkné listy. Jsou to kosatce velkokvěté, vyžadující slunce a přiměřenou závlahu.

Může to být přesazením? (Podobně jako pivoňky, které po přesazení potřebují 2-3 roky?).

Děkuji

Zuzka

host - 182.222 (?), 27.6.2006 12:49
Přesazením by to být nemělo. Naopak, kosatce to mají rády. Bohužel musím přiznat, že se mi letos stalo přesně to samé. Místo v pořádku, půda v pořádku a z 25ti kosatců vykvetli dva. Zato listy jsou ukázkové :-(

host - 242.46 (?), 3.7.2006 9:14

Já bych to bral jako výhodu. Rostlina  má čas se dobře zakořenit  a zesílit. Někdy se stává, že po přesazení kosatec vykvete ale nevytvoří nové přírůstky pro další rok a tím vlastně zahyne. A ještě jednu poznámku: září je na přesazování kosatců pozdě. Pokud příjdou přízemní mrazíky, tak už do zimy nezakoření. Máte-li zahradu v severnější části republiky, nebojte se hrizomy zakrýt  v prvním roce caa 3cm zeminy.

Pepa

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025