Mám nízké skalkové kosatce a letos, jak trošku povyrostly, tak je něco,,okousává,,napřed listy, ale dnes upadl odkousaný nerozkvetlý květ, nevíte prosím, co by to mohlo být?A co na to-postřik?
Já mám týž problém a narcisy, něco okousává květy. Květy macešek něco téměř zlikvidovalo. A také "disponuji" hojným počtem hryzců vodních, nemůže to souviset?
a nemohou to být slimáci? U narcisů mě to zaráží, těch se u mě hryzci ani myši nedotkou, jsou pro ně jedovaté, vždyť i narcisová voda ve váze jiným kytkám škodí.Tulipán, kromě Tardy, nemám už ani jeden, těm těm myším potvorám chutná.Slimáci likvidují i ostrožky a ty mají stopku pořádně silnou.
Nevím zda zrovna slimáci, u nás se vyskytují velcí hlemýždi s ohromnýma ulitama-dřív je tam lidé i sbírali a dávali do výkupu-a těm velice chutnají kytky včetně kosatců a jejich poupat. Míla
Pokud chcete mulčovat posekanou trávou, tak určitě nepomůže. Mulčovací kůra by je zřejmě moc nelákala a taky vrstva sena-ale jak ho udržíte suché?! Ani ty kosatce by v tom moc hezky nevypadaly. Je to legrační, ale člověka naštve, když se s něčím piplá a výsledek je zmařen částečně či úplně. Chápu vás. Ono "rozhodí" i když narazíte na místo, kde se oni hlemýždí obři vyprazdňovali-spousta zelených slizovitých hromádek. Mám to jednodušší. V posekané trávě se tolik nedrží a ty, co vidím, popadnu za ulitu a vyhodím za plot. Podotýkám, že to není na zahradu k sousedům. Přes podezdívku se jich potom tolik zpět už nevrátí. Ale byl to běh na "dlouhou trať"-takto snížit jejich výskyt. Míla