Spasené listy jahod

host - 3.83 (?)
8.6.2009 16:11

Nevyhazujte zbytečně peníze, žádný elektrický ohradník (alespoň v běžně používané výšce) Vám nepomůže. Velmi rychle se jej naučí podlézt bez dotyku nebo přeskočit.Mám louky s takto oploceným prostorem pro krávy a mladí srnci ohradník dokonce při podlézání shazují parožím z izolátorů .  Museli byste pozemek doslova hustě zadrátovat od země do výše cca 1,80 m a to se u většího pozemku nevyplatí. Jediná možnost je použití normálního plotového pletiva (byť třeba na provizorní sloupky zatlučené do země) v min.výšce 1,80m. Vše ostatní je ztráta času.

Udělejte to rychle, kde jim zachutná, tam se vždy vrátí pro nášup.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
standa64 - (2) - 242.10 (?), 18.5.2009 23:06, zobrazeno: 3472x

Srnčí zvěř mi ožírá listy jahod.Nevíte někdo prosím, jak jim v tom zabránit?

host - 235.76 (?), 8.6.2009 15:14

na pozemku máme srnu (nedávno jsme objevili i malinkého koloucha) a okousala mi jahody, saláty, hrách dokonce i brambory ochutnala. nevím co s tím, tak jediné, co mě napadlo, je elektrický ohradník - právě začínám hledat něco na netu, ale chtělo by to nějaké hobby balení, jenže netuším, jestli něco takového existuje...

host - 3.83 (?), 8.6.2009 16:11

Nevyhazujte zbytečně peníze, žádný elektrický ohradník (alespoň v běžně používané výšce) Vám nepomůže. Velmi rychle se jej naučí podlézt bez dotyku nebo přeskočit.Mám louky s takto oploceným prostorem pro krávy a mladí srnci ohradník dokonce při podlézání shazují parožím z izolátorů .  Museli byste pozemek doslova hustě zadrátovat od země do výše cca 1,80 m a to se u většího pozemku nevyplatí. Jediná možnost je použití normálního plotového pletiva (byť třeba na provizorní sloupky zatlučené do země) v min.výšce 1,80m. Vše ostatní je ztráta času.

Udělejte to rychle, kde jim zachutná, tam se vždy vrátí pro nášup.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz