Pozná prosím někdo toto ovoce?
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?) 1.10.2010 13:56
Pálenka... To nevím, s množstvím plodů a co s nimi si hlavu nelámu - nežerou to třeba v zimě ptáci? Vím, že se mně kdysi ptal švagr, jestli už kdouloň mám, že by ji stejně jako mišpuli potřeboval pro papouchy.
U nás, na rádoby Jižní Moravě máme těžkou kamenitou půdu a jíl, kyselou a studenou - nic pro choulostivky, rostou tu tak trnky. A abych nezapoměla - ledové vichry Není to taková investice, abych to nemohla zkusit a už jsem ji vloni i kupovala, bohužel byla vyprodaná. Co se toho prádla týká - to je právě, pro co jsem kdouloň chtěla, přírodní osvěžovač vzduchu doma Ale nevím, co se s těma,,jablíčkama" dělá?? Zkoušela jsem kdoulovec - taky voní, ale mi shnil
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 1.10.2010 11:41
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.39 (?), 1.10.2010 12:26
Jen ji vyzkoušejte, nebojte se toho. zase tak extrémně choulostivá není.
Myslím, že se nepěstuje více proto, že čerstvá se nedá jíst a zpracování je náročnější, než u jablek a hrušek. Nikomu se do toho asi moc nechce.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.34 (?), 1.10.2010 13:05
Jsou to ovšem také krásné stromy s pravidelnou korunou, tmavozeleným listím. A v květu nebo se žlutými plody - radost pohledět! Takový vydařený exemplář příležitostně obdivuji u jednoho domku v pražských Hlubočepích (tj. chráněné stanoviště, na vápenci). Nevím jen, co si každý rok počít s takovým množstvím plodů. Z části se třeba vyrobí želé, část se použije k ovonění prádla atd., ale co dál? Dá se z kdoulí třeba dělat pálenka? Zdraví Umtata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 1.10.2010 13:56
Pálenka... To nevím, s množstvím plodů a co s nimi si hlavu nelámu - nežerou to třeba v zimě ptáci? Vím, že se mně kdysi ptal švagr, jestli už kdouloň mám, že by ji stejně jako mišpuli potřeboval pro papouchy.
U nás, na rádoby Jižní Moravě máme těžkou kamenitou půdu a jíl, kyselou a studenou - nic pro choulostivky, rostou tu tak trnky. A abych nezapoměla - ledové vichry Není to taková investice, abych to nemohla zkusit a už jsem ji vloni i kupovala, bohužel byla vyprodaná. Co se toho prádla týká - to je právě, pro co jsem kdouloň chtěla, přírodní osvěžovač vzduchu doma Ale nevím, co se s těma,,jablíčkama" dělá?? Zkoušela jsem kdoulovec - taky voní, ale mi shnil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|