Taky jsem zkoušel mandloně pěstovat a to celkem dvakrát. Podmínky v zásadě nevyhovující ale zkusil jsem to - samozřejmě neůspěšně. Trefil jsem se vždy do chladnějších zim. Popravdě řečeno problém je v tom, že mohou být 3-4 zimy relativně teplejší - stromky přes léto pěkně narostou a v zimě nezmrznou, pak příjde jedna studená nebo aspoň s náhodnými silnými mrazy a může se začít znovu - platí to pro okrajové oblasti. Poprvé v roce 2001. Zima 2001/02. Tehdy ale byl velmi chladný prosinec (tak krásně zimní už nebyl velmi dlouho) a začátek ledna s teplotami pod -25°C takže letorosty a větve v korunce totálně zmrzly a zčernaly na uhel, silnější dřevo nachládlo a přes léto krnělo. O čtyři roky později v roce 2005 jsem opět na jaře koupil dva stromky, do podzimu krásně narostly, pak přišla zima 2005/06 v lednu téměř -28°C a stejný úspěch jako minule. Od té doby jsem to nezkoušel. Ale musím říct, že dřevo mandloně je choulostivější než broskve - aspoň tady se mi to potvrdilo.Zkoušet pěstovat mandle - ale i jiné teplomilnější ovoce - mě stále láká takže snad někdy a na jiném mistě to opět vyzkouším