Keříčkové kiwi
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.234 (?), 21.11.2016 22:03, zobrazeno: 13018x
Dorazili ke mně zvěsti o jakémsi keříčkovém kiwi. Neznáte to někdo? Nevíte, co by to mohlo být? Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.19 (?), 22.11.2016 7:26
Tohle by mě taky zajímalo. Před časem mi jedna známá říkala, že ochutnala keříčkové kiwi a je vynikající. Zkoušela jsem pak hledat něco, co vypadá podobně jako kiwi a zároveň je to keřík, ale marně...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 22.11.2016 16:11
Keříčkové kiwi, to slyším poprvé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.30 (?), 2.12.2016 18:21
Na přednášce pro instruktory jsem ukazoval aktinidii kolomikta v květináči, vysokou asi 40cm a plnou plodů. Bez opory.
Kolomikta dokáže být i bez opory, když ji tak zapěstujete.Kolomikta plodí velmi brzy už i malá a tak se zdá že je keříčková.Skoro každá odrůda kolomikty tohle dokáže.
Výsledek: Zasadte si aktinidii kolomikta, samce i samici, ale raději si k ní dejte oporu, je to tak správné.Alespoň pořádnou tyč, lépe vedení.
Zpočátku bude malá a už bude plodit, jakoby byla keříčková.
Rostlina vydrží 100 let, tak tolik by měla vydržet i opora.
Jen předloni v tom suchu uschla těm, kteří vůbec nezalévají a na zahradu téměř nechodí.
Jak může někdo mít zahradu a nechodit na ni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.171 (?), 3.12.2016 1:09
Kolomiktu bych si na zahradu už nikdy nedala.Měla jsem ji blízko terasy, krásně ozdobný usměrnitelný keřík, na opoře.Jenže-mohou se z ní zbláznit kočky.Pořád na ni lezly, škrábaly,padaly dolů, každou noc rámusu jak v džungli, celé léto.Musela jsem ji zrušit.
Dál od domu by to asi nevadilo, i když některé zničené větve by se musely odstranit.
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.30 (?), 12.1.2017 12:12
děkuji za vaši zkušenost. někteří si přinesli kolomiktu a nedali hned do pletiva a kočky zničily už malé rostliny.
přesto já na kolomiktu nedám dopustit. její ovoce je tím nejzdravějším ovocem na světě a každý si ji může koupit a zasadit, a mít tak dobrou věc pro zdraví.Obsah C 1520mg ve 100gramech, co má víc?nic.
vyžaduje zasadit samce i samici, dostatek živin, vláhu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|