kdoule
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 29.5.2009 22:44
Přikláním se k názoru, že jsou samosprašné.Není roku, kdy by kdoule nezaplodila.Ovoce je často opomíjené, nejen že překrásně voní, ale jde i o léčivé mucilaginósum a dobře rosolující ovoce (např.v kombinaci s jablky). AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 14.6.2009 7:56
Pálenka z kdouly bude asi dost aromatická, ale to je jediné, čím bude vynikat.Horší to bude s cukernatostí, tam to bude nutné suplovat řepným cukrem, aby se něco vůbec napálilo.Nebo máte lepší zkušenost? AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
All - Stříbrný Zahrádkář (125) - 70.229 (?), 15.11.2009 22:18
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v kolika letech po výsadbě kdouloň plodí a jak rychle (pomalu) roste. Letos jsem na dovolené v Bulharsku kdouloně poprvé viděl a chtěl bych si jí vysadit na zahrádce, ani ne tak k užitku, jako spíš na okrasu.
Díky za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.74 (?), 28.11.2009 16:53
nevím jak kdoule, ale mohlo by se jednat o nedostatek vápníku, alespoň jablka tím trpí některé odrůdy v některých letech. pH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.3 (?), 19.4.2023 19:58
kdouloň moc vápnění nee. žloutnou listy, zhorsí se využívání železa
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.179 (?), 22.12.2009 7:55
Mám 2 druhy kdoulí, jednu podnožovou(MA) a druhou okrasnou.Žádná z nich něčím takovým netrpí a plodí ustavičně.Nebude lepší vysadit zdravý stromek? AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
vrana1 - Stříbrný Zahrádkář (171) - 18.164 (?), 25.12.2009 8:55
Nejlíp bude si ji naroubovat.Já tu Vranja dovezl z holandska roubovanou na hlohu.Nevidím ale rozdíl mezi odrůdou vranja a mamoth, asi mi dali obě vranja.Je s tím ale dost práce. Mělo by se vědět jak je zpracovat. Je to tvrdé, člověk by si uřezal i prsty. Dám to na prkénko, vrazím nůž a vypáčím směrem ostří, tak to jde snadněji, na čtvrtky, odstraním ohryzek a většinou i slupku, nakrájím trochu na drobno. Labužníci prý kompot hodnotí moc dobře. Je dobrý, ale u mně vítězí ovoce, které se dá jíst hned ze stromu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|