Jablíčko s chutí citronu



host - 222.141 (?)
27.10.2009 8:10

Mám doma velký keř a letos se mi jich urodilo nejméně 5 kg. Zpracoval jsem je na marmeládu, je voňavá a skvělá do jogurtu. Postup: omyté plody nasypu do papiňáku, vařím 20 minut, poté tyčovým mixérem rozmixovat a pasírovat přes síto. Svařit s cukrem a pektogelem (nebo jen želírovací cukr), za horka plnit do sklenic. Cukru dát podle zralosti/kyselosti protlaku. Více lze zjistit na tomto webu vyledáním "kdoulovec japonský"

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
RomanBar - (1) - 109.162 (?), 5.10.2009 16:10, zobrazeno: 5152x

Dobý den, chtěl bych se dozvědět co je toto (na fotografii) za drobný keřík, plody vypadají jako jablíčka, ale jsou dost tvrdé a kyselé skoro jako citron, na větvičkách jsou tenké trny.Už jsem zkoušel pátrat, ale bezvýsledně.Díky za odpověď.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
   
host - 174.166 (?), 5.10.2009 17:43

Plody jsou kyselé, ale zato krásně voní, proto se dávají mezi prádlo. Je to kdoulovec japonský. Hanča

      
host - 222.141 (?), 27.10.2009 8:10

Mám doma velký keř a letos se mi jich urodilo nejméně 5 kg. Zpracoval jsem je na marmeládu, je voňavá a skvělá do jogurtu. Postup: omyté plody nasypu do papiňáku, vařím 20 minut, poté tyčovým mixérem rozmixovat a pasírovat přes síto. Svařit s cukrem a pektogelem (nebo jen želírovací cukr), za horka plnit do sklenic. Cukru dát podle zralosti/kyselosti protlaku. Více lze zjistit na tomto webu vyledáním "kdoulovec japonský"

         
host - 24.183 (?), 8.10.2010 16:13

Pro kdoulovec byl letošní rok asi ideální, z jednoho keře se mi urodilo skoro 10kg. Zkusil jsem pokus s marmeládou a dopadlo to lépe než jsem čekal. Plody jsem rozpůlil, zalil vodou, asi 40minut vařil, propasíroval přes síto a po přidání cukru znovu povařil. Výsledkem jsou povidla fakt vynikající chuti.

Nezkoušel jste někdo plody kdoulovce po rozvaření zkvasit a vypálit? Muselo by se asi kvasit s přídavkem cukru, ale za pokus by to stálo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika