Granátové jablko

host - 112.73 (?)
6.1.2013 14:51

zasadila som viac semienok z kúpeného plodu. A mám aj jeden takýto vytiahnutý. Niektoré sa ale sami vetvia, zatiaľ nezasahujem. Uvidím ako budú vyzerať na jar a podľa toho sa rozhodnem ktoré si nechám.

Na Flore som kúpila zakrslú odrodu, dvojročnú, tretiu sezónu prežila na balkone, v terakotovom kvetináči, ale ten je dosť vysychavý. Nato, aký je malý, mal dosť kvetov a aj prťavé plody. Teraz je to taká metlička. Na jar presadím, už sa teším.    

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 96.39 (?), 28.5.2011 16:43

Dobrý den, mám Granátové jablko vypěstované ze semínka, má 1 rok a výšku cca 90cm. Roste jako z vody, ale mám problém s tím, že roste jen rovně vzhůru a nevětví se a je tenoučké. Zkusil jsem jej tedy zkrátit o pár centimetrů a odstranit pod uřezáním asi 3 řady lístků. Co myslíte, neudělal jsme chybu? začne se větvit?

Granátové jablko
Granátové jablko

host - 40.98 (?), 31.8.2011 23:03
Já mám granátový jablíčko už několik let, prošlo už lecčím. Poslední léta s ním ale dělám psí kusy. Pominu, že mi ho vožvejkal pes. Vršek jsem zasadil, spodek mi chcípnul. Ale aspoň kus jsem zachránil. No a k dotazu, proč je ta kytka taková tenká. Jestli ji máš doma za oknem, tak má nejspíš málo světla a nebo trpí nějakým parazitem.

host - 112.73 (?), 6.1.2013 14:51

zasadila som viac semienok z kúpeného plodu. A mám aj jeden takýto vytiahnutý. Niektoré sa ale sami vetvia, zatiaľ nezasahujem. Uvidím ako budú vyzerať na jar a podľa toho sa rozhodnem ktoré si nechám.

Na Flore som kúpila zakrslú odrodu, dvojročnú, tretiu sezónu prežila na balkone, v terakotovom kvetináči, ale ten je dosť vysychavý. Nato, aký je malý, mal dosť kvetov a aj prťavé plody. Teraz je to taká metlička. Na jar presadím, už sa teším.    

host - 79.236 (?), 28.5.2011 18:07

Tak to by mě zajímalo taky jestli není potřeba nějaký jiný druh na opylení, rozkvete a pak květ odpadne, letos mám jenom 2 poupata, protože jsem rostlinku vyndal děsně brzo a popálil mi jí jarní mráz.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz