Citronovník - opadávání listů

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?) 
8.4.2013 14:14

zarodil a vznikli asi 4 malé plody. nasledne asi po 3 - tyž odrazu uschli listy a pomali opadavaju....Několikrát se mi stalo, že mi citroník uschnul potom, co na něm dozrály citrony. Vždycky to byl celkem malý stromek a citrony byly na ten stromek vždycky takové relativně velké. Jsem to přičítal celkovému vyčerpání stromku po relativně převeliké úrodě. Taky jsem s tím zkoušel všeliké kejkle ale nic nepomohlo. Listy vašeho stromku vypadají tak podobně jako lístky na těch mých stromcích. Podle toho jak jsou listy uschlé si tipuju, že jsou suché i ty větvičky, na kterých jsou ty lístky. Zkuste to střihnout, jestli je tam někde ještě živé dřevo.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 247.231 (?), 14.4.2013 5:37

Podle toho co jsem viděla bych citronovník vyhodila a pořídila si jiný. 15-20 stupňů je na přezimování moc. Já přezimuji do deseti stupňů, vlastně se o citronovník ani moc nestarám... mám ho už třetím rokem a každý rok je obalený citrony a opět zase květy. V zimě mu upadnou tak dva... tři listy. Je to takový nezmar. laugh A jen co pominou mrazíky a je nad nulou, tak ho mám na zahradě. Tam je mu nejlíp. Ani hnojení nedodržuji, prostě když si vzpomenu tak pohnojím. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz