Banánovník - Musa
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 67.131 (?), 1.1.2007 19:20
Praskají mi listy a nevím proč. Může mi někdo poradit?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.226 (?), 7.1.2007 10:01
Ahoj, slyšela jsem o banánovníku-jelikož je to tropická rostlina, že potřebuje dostatečnou vzdušnou vlhkost. Taky mi hnědli listy a začala jsem ho 1x týdně stříkat rozprašovačem a běhehem dvou až třech týdnů se to viditelně zlepšilo. Taky ho zalévám pouze do misky. Listy mi taky praskají, ale myslím, že to není nic závažného. Přeji hodně štěstí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.27 (?), 12.1.2007 16:32
Banánovnik jsem koupil před mnoha lety. Kdybych ho nedusil, tak nás vystěhuje. Dorůstá do výšky 2 metry. Na jaře ho dám na terasu, slunce ho sice spálí, ale vyrostu nové listy a z oddénku i nové rostliny. Starou rostlinu na podzim vyhodím a nechám si jen mladou /přesazenou/, která doma během zimy krásně zmohutní. A tak dokola. Mám ho na světlé chodbě, cca 18 st. Zálivku nepřeháním. Nehnojím - moc by rostl. Začal pořádně růst, až když jsem ho přesadil do normální zahradní zeminy - rašelinový substrát rychle vysychá. Jednou i namrzl, ale zase vyrazil ze země. Taky ho lze u země uříznout, když je moc velký a obrazí. Je zajímavé, že nemá moc kořenů i když je to tak mohutná rostlina. .... Přesadit do běžné zahradní zeminy a v zimě ho mít v chladnější místnosti u okna.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.251 (?), 20.10.2008 13:31
Já si nedovedu představit jak to rosíte, ten můj banánovník má na listech ochranej film, na kterej když padne voda tak se zkutálí po listu na zem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.175 (?), 5.9.2009 18:48
Listy banánovníku jsou velmi choulostivé a praskají, když se o ně zavadí, když stojí vedle jiné rostliny, když fouká příliš silný vítr a když rostlina není úplně v kondici
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.31 (?), 16.1.2007 17:26
Banánovník zalévám pouze do misky (1x týdně), ale každé ráno postřikuji listy vodou z rozprašovače. Miluje vzdušnou vlhkost. Mám ho na světlém místě a v létě když na něj svítí slunce tak ho obden otáčím. Listy jsou zdravé a krásně zelené bez trhlin. Přeju mnoho úspěchů a zdravím z Vysočiny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.189 (?), 17.1.2007 14:53
Dobrý den. Stručně- vysoká vlhkost vzduchu, nepřelít, nepřeschnout, min teplota18st, světlé místo bez slunce, hodně velký květináč. I vpokojových podmínkách může vykvést a mít najednou 15 až 35kg banánů!!! :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.40 (?), 24.8.2011 10:55
Dobrý den jaký máte banánovník musa a jsou plody jedlé.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.193 (?), 18.1.2007 13:44
Mám stejný problem. Zničeho nic mi začal hynout. Co mám dělat??
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.178 (?), 21.2.2007 17:58
Dobrý den,banánovník doma taky pěstuju a už dvakrát jsem slízela úrodu,pokaždé asi 10 banánků,které se dali jíst.Banánovník potřebuje hodně světla,nesmí být v průvanu a taky ho každý den zavelém do podmisky.Mirka
|
|
 |
|
 |
|
|
 |