Vypadávání peří

host - 34.163 (?)
6.6.2015 22:45

Máte spíš než DK bílého Lenghorna, který má právě tu klidnější povahu, od DK jsou téměř k nerozeznání. DK je samozřejmě došlechtěna jako hybrid k maximální snůšce, právě pro klecový chov: vysát a zahodit.

DK jsem měl šest, pro zkoušku a větší mrchy jsem neviděl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 34.163 (?), 6.6.2015 22:45

Máte spíš než DK bílého Lenghorna, který má právě tu klidnější povahu, od DK jsou téměř k nerozeznání. DK je samozřejmě došlechtěna jako hybrid k maximální snůšce, právě pro klecový chov: vysát a zahodit.

DK jsem měl šest, pro zkoušku a větší mrchy jsem neviděl.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 7.6.2015 0:39

Nevím, nemůžu posoudit, protože podle obrázku to může být tak i tak a prodejce mi říkal, že to jsou Vlašky :D,  takže asi taksmiley. Ty to tedy rozhodně nejsou, to už vím, ale to je vše.

V každém případě dneska jedna tedy moc chviku klidná nebyla, až mě to šokovalo, protože na to nejsem u našich slepic zvyklá, ale mělo to svoji logiku.

Dávali jsme našim holkám trochu jahod a když jsme jednu hodili, tak nechtěně přistála té jedné na zádech. Ji to vyplašilo, protože za prvé viděla tu jahodu jak letí a asi věděla, že jí má na zádech. Než jsem ji stihla odchytit, abych jahodu sundala, tak po ní šli jiné dvě slepice a kohout. Jahoda spadla a dobré, ale asi za půl hodinu právě tahle bílá začala napadat ty dvě i kohouta, co po ní před tím, kvůi jahodě na zádech, šli. Šla na ně docela zostra.

Nicméně slepičku jsem odchytla, chvilku hladila na klíně (nejdřív nechtěla, ale pak se uklidnila) a pak už byl klid. Tak si myslím, že někdy prostě na začátku jde jen o nedorozumění, které pak může takhle přerůst v boj, ale pořád nevěřím tomu, že za to není zodpovědný člověk.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz