Nevím, nemůžu posoudit, protože podle obrázku to může být tak i tak a prodejce mi říkal, že to jsou Vlašky :D, takže asi tak
. Ty to tedy rozhodně nejsou, to už vím, ale to je vše.
V každém případě dneska jedna tedy moc chviku klidná nebyla, až mě to šokovalo, protože na to nejsem u našich slepic zvyklá, ale mělo to svoji logiku.
Dávali jsme našim holkám trochu jahod a když jsme jednu hodili, tak nechtěně přistála té jedné na zádech. Ji to vyplašilo, protože za prvé viděla tu jahodu jak letí a asi věděla, že jí má na zádech. Než jsem ji stihla odchytit, abych jahodu sundala, tak po ní šli jiné dvě slepice a kohout. Jahoda spadla a dobré, ale asi za půl hodinu právě tahle bílá začala napadat ty dvě i kohouta, co po ní před tím, kvůi jahodě na zádech, šli. Šla na ně docela zostra.
Nicméně slepičku jsem odchytla, chvilku hladila na klíně (nejdřív nechtěla, ale pak se uklidnila) a pak už byl klid. Tak si myslím, že někdy prostě na začátku jde jen o nedorozumění, které pak může takhle přerůst v boj, ale pořád nevěřím tomu, že za to není zodpovědný člověk.