Tedy přiznám se, že z formulování dotazu jsem trochu zmatená.
Nicméně jestli to chápu správně, tak máte teď různé druhy slepic zvlášť a ptáte se jestli je můžete chovat společně... ano, samozřejmě můžete, jen pozor na počáteční zvykání aneb větší obvykle napadají menší. Je třeba je nejdřív nechat společně sžít např. oddělené pletivem apod. a později, pokud se jeví vše v pořádku, můžete pletivo odstranit. Ale i tak bych doporučovala trochu opatrnosti, ony si to slípky obvykle mezi sebou umí zařídit, ale někdy mohou být boje dost ostré.
Já to dělám tak, že je nejdřív mám oddělené, aby k sobě nemohli a když už jsou mladé dostatečně velké, aby se mohli starším aspoň trochu rovnat, pustím je všechny na zahradu. Je tam dost velký prostor, aby mohli mladé když tak zdrhnout do bezpečí a starší tam mají zase tolik zábavy, že nemají tolik potřebu po mladých jít a zkoumat jestli se jim podřídí. I přesto to na začátku trochu zkoušejí, takže s nimi první dny nějaký čas průběžně trávím na zahradě a dělám trochu dohled, protože holky si přede mnou tolik nedovolí. I tak je samozřejmě třeba nechat je, aby si vyjasnili pozice, ale prostě všeho s mírou.
Plemena se nechávají oddělená pouze kvůli dalšímu chovu, kdy je nežádoucí, aby se buď mezi sebou vzájemně promíchala a nebo, aby se zajistila nepříbuznost mezi nimi.
Co se týká kohoutka, tak pokud ho chcete mít, musíte mu umožnit sdílet život s ostatními slípkami. Pokud by byl sám nebo měl slípek málo, bude tím trpět on a nebo slípky. Kohoutka do chovu vřele doporučuji, protože je vynikající nejlevnější pomocník a také hlídač a jeho přítomnost slepicím prospívá.
Pokud jde o vejce, tak i když kohout skáče na slepice často, tak ne všechna vejce budou oplodněná. Na konzumaci, kvalitu vajec jejich oplodnění nemá žádný vliv.
To zda je vejce oplodněné, po rozklepnutí poznáte pouze tím, že v něm je přítomen miniaturní červený zárodek a nebo je vejce čisté a tedy oplodněné není. Čili ať už neoplodněná nebo oplodněná vejce, ke konzumaci jsou vhodná oboje.