V čem/jak míchat krmivo?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 206.252 (?)
5.11.2016 1:23

Tedy můj milý S.P.Ch, zdravím do Chropyněsmiley. Ačkoliv jsem měla jinou představu a na válení budu muset udělat nějaký ten prostor, vypadá to jako dobrý a jednoduchý nápadenlightened. Sudy mám, akorát všechny obsazené, pořídila jsem je konečně na krmivo, abych mohla koupit větší množství najednou a měla skladování lépe vyřešené než v pytlích.

A hafanama nevrtím, ee, občas to tak může vypadat, ale néééwink.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 206.252 (?), 4.11.2016 14:00, zobrazeno: 9513x

Zdravím zkušenější/šikovnější/znalejšísmiley.

Od počátku chovu bojuji s tím jak, resp. v čem míchat pipkám a králíkům krmení. Mám ráda "svě" připravené směsi a zvířata jsou také spokojená, ovšem stále jsem nepřišla na vhodný způsob míchání.

Totiž já se strašně nerada přehrabuji ve směsích, klidně budu míchat syrové maso apod., ale tohle je mi velmi nepříjemné. Samozřejmě míchání rukou je celkem efektivní, ale já do toho sahám nerada a muž je ochotný jen občas a max. tu jednu dávku, což mi také nevyhovuje, protože mám ráda předpřipraveno na několik dní dopředu.

Míchala jsem si směsi ve velkém kbelíku velkou vařečkou, ale upřímně se u toho dost nadřu, zvlášť u králičí směsi a prostě mě to nebasmiley. Zkoušela jsem umluvit muže, aby mi vyrobil takovou malou míchačku, ale to je jako když hrách na stěnu... místo toho mi poradil ať použiji stavební míchadlo nebo stavební míchačku. To je celkem dobré, ovšem můžu míchat stejně jenom dost malé množství, protože tak vysoký kbelík nemám, aby mi i při nízkých otáčkách nevýřil prach a nelétali částice. I kdybych měla větší nádobu, aby to nelétalo, tak stejně větší množství (aspoň 10kg) neutáhnu zase já. Čili než si namíchám 50-100 kg směsí jsem orvaná jak borůvka. Stavební míchačku jsem ani nezkoušela, protože je velká a tak bych se zase pěkně pronesla od ní k barelům a zpět.

Teď jsem zapřáhla kuchyňského robota. To funguje pěkně, umí velmi nízké otáčky, zamíchá to perfektně, ale vzhledem k maximálnímu objemu nádoby, zvládne nejvýš 4kg, což při cca 5 minutovém míchání, aby bylo perfektní je stejně otrava.

Jasně, můžu si míchat jen nutné množství na každý den atd., ale to není to, co chci, ale nemůžu přijít na to jaký přístroj použít, aby nezabíral příliš místa, umíchal zvolna větší množství a zároveň byl i výklopný, abych mohla obsah překlopit do kbelíku.

Chtěla jsem našim znárodnit "moderní" máselnici. Byla sice na ruční pohon, ale vyjma pohonu by splňovala, co potřebuji... dost velká nádoba, uzaviratelná na bajonet, otáčela se svisle a přetočením otvoru dolů se dala vyprázdnit. Jenže už jí nemají.

Prohledala jsem internet a asi neumím hledat. Nic, co by se blížilo mé představě a nestálo majlant, jsem nenašla.

Je tu někdo s dobrým nápadem nebo zkušeností? Děkuji předem.

host - 157.239 (?), 4.11.2016 17:13

Dobrý den Vám Veselko i všem těm, kterým dál chutná žít i přes pokusy vrtěti psemsad! Různé nádoby od sirupů, náplní do ostřikovačů, vody do kanclů se zdarma nabízejí-ty ovšem nesplňují Vaše objemové touhywink, proto jako nej vidím plastové zeláky se šroubovacím víkem-30l, v ceně kolem pětikila! S rezervou naplněné a chvíli válené odvedou požadované-né? I Váš SPCHcheeky

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 206.252 (?), 5.11.2016 1:23

Tedy můj milý S.P.Ch, zdravím do Chropyněsmiley. Ačkoliv jsem měla jinou představu a na válení budu muset udělat nějaký ten prostor, vypadá to jako dobrý a jednoduchý nápadenlightened. Sudy mám, akorát všechny obsazené, pořídila jsem je konečně na krmivo, abych mohla koupit větší množství najednou a měla skladování lépe vyřešené než v pytlích.

A hafanama nevrtím, ee, občas to tak může vypadat, ale néééwink.

host - 130.27 (?), 10.11.2016 13:53
Zdravím, u slepic to mám vyřešeno samomíchacím-gravitačním systémem. Mám krmítko ze kbelíku s víkem na misce a dole otvory, podobné krmítkům kulatým. Když sypu do krmítka šrot, pšenici a vitamíny, tak to sypu na střídačku a jak slípky uzobují směsi se sesypávají a smíchaávají. Jinak jestli šrotujete, dejte si sud a po našrotování nasypte kýbl šrotu, přisypte kýbl pšenice, misku vitamínů a tak dokola, když budete nabírat pak směs, taky byblíkem tomu pomůžete a když to nysypete do misky, taky se to promíchá.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 183.3 (?), 10.11.2016 15:13

Děkuji za inspiraci. Také řešenísmiley.

Jinak nešrotuji, ráda bych, ale šrotovníky stojí trochu víc než se mi momentálně hodí. Někdy v budoucnu třeba, ráda bych si dělala kompletní vlastní směs.

Ještě jednou děkuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025