Uhynulá krůta - sníst či ne?



host - 220.138 (?)
2.10.2014 18:37

Souhlas, základem je dobré opracování masa a pečlivé tepelné opracování. Oproti čerstvé budou větší ztráty, protože bude vhodné zahodit drůbky a krk. Taky bych se asi nezabýval škubáním peří a kůži stáhnul i s pěřím. Je sezóna sklizně kořenové zeleniny - viděl bych to jako dlouho taženou "svíčkovou" na smeteně, cikánský gulášek, paprikové ragů a radniční vývar..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 232.16 (?), 29.9.2014 18:20, zobrazeno: 15891x

Dobrý den!
Ztratila se nám krůta a druhý den večer jsme ji našli mrtvou, patrně jí něco uštvalo, nemocná určitě nebyla, našli jsme ji na místě kde se patrně před něčím schovala a potom nemohla ven a zadusila se tam. Myslíte že maso můžeme zkonzumovat? Děkuji

   
host - 114.253 (?), 30.9.2014 8:59

Mrtvolky nejíst, nevíte s určitostí na co uhynula a kdy a mezi tím se nastartoval proces rozkladu těla a maso není vykrvácené.

   
pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 153.234 (?), 30.9.2014 10:05

Zdravím, já bych uhynulé zvíře zcela jistě nekonzumoval. Krůta není vykrvená, dutina břišní ze začala rozkládat již pár hodin po smrti. Možná tak vyvrhnout a maso uvařit psovi. 

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 30.9.2014 12:12

Samozřejmě, pokud krůtu vyhodíte, nic tím neriskujete. Nicméně, jestliže zvíře zemřelo víceméně násilnou smrtí a nezašlo nějakou nemocí, našli jste je druhý den, nebál bych se je jíst. Vykrvené zvíře není, ale to má vliv jen na trvanlivost masa. Ostatně vykrvená není žádná střelená zvěřina a kolikrát vidíte viset bažanta či zajíce týden z balkónu. Komu vadí že se břišní dutina rozkládá za pár hodin? Naopak, zvěřina je "správně zamřelá".
   Neměl bych to přiznávat, dnes se za to stydím, ale jako kluci jsme občas nějaký ten kousek chytli do oka. Nejen že se nikdo neotrávil, ale ani nepamatuju, že by z toho někomu bylo těžko. Někteří útlocitní namítnou, že takto zahynulé zvíře bude plné stresových hormonů a jeho maso tak nebude zdravé.

         
host - 40.135 (?), 30.9.2014 13:56

pernata zverina se v brisni dutine nerozklada protoze je vyhackovana a venku z balkonu muze viset jen kdyz je chladno a uz nejsou mouchy u teto kruty zalezi v jake teplote byla nez jste ji nasli a jestli jste ji inhed vykuchali to vykrveni neni bezpodminecne nutne da se udelat zkouska varenim kousek masa se da varit a pokud pri varu nesmrdi tak se jeste nenastartoval tlejici proces a melo by byt vporadku jde jen o to zda vam nevadi ze neznate presnou pricinu smrti me bxy to asi vadilo

         
host - 220.138 (?), 2.10.2014 18:37

Souhlas, základem je dobré opracování masa a pečlivé tepelné opracování. Oproti čerstvé budou větší ztráty, protože bude vhodné zahodit drůbky a krk. Taky bych se asi nezabýval škubáním peří a kůži stáhnul i s pěřím. Je sezóna sklizně kořenové zeleniny - viděl bych to jako dlouho taženou "svíčkovou" na smeteně, cikánský gulášek, paprikové ragů a radniční vývar..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika