Samozřejmě, pokud krůtu vyhodíte, nic tím neriskujete. Nicméně, jestliže zvíře zemřelo víceméně násilnou smrtí a nezašlo nějakou nemocí, našli jste je druhý den, nebál bych se je jíst. Vykrvené zvíře není, ale to má vliv jen na trvanlivost masa. Ostatně vykrvená není žádná střelená zvěřina a kolikrát vidíte viset bažanta či zajíce týden z balkónu. Komu vadí že se břišní dutina rozkládá za pár hodin? Naopak, zvěřina je "správně zamřelá".
Neměl bych to přiznávat, dnes se za to stydím, ale jako kluci jsme občas nějaký ten kousek chytli do oka. Nejen že se nikdo neotrávil, ale ani nepamatuju, že by z toho někomu bylo těžko. Někteří útlocitní namítnou, že takto zahynulé zvíře bude plné stresových hormonů a jeho maso tak nebude zdravé.