Úhyn nosnic

host - 217.10 (?)
24.2.2014 21:29

pokud mám k tomu ještě průjem, mohla by to být kokcidioza. Je to bakteriální onemocnění a vzniká ze špinavé vody, znečištěného kurníku, přenosem mezi sebou, atd. Je potřeba udržovat vše v čistotě a v suchu. Jakmile je kus již takto napaden, zpravidla mu již není pomoci a umírá. Je to ale nakažlivé proto bych radila přidávat do vody na pití ocet a to v poměru na 10l vody 1 deci octa. Je to prevence, nicméně použitá v celém roce napomáhá chránit před takovou nemocí. Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 0.27 (?), 24.2.2014 17:12, zobrazeno: 22925x

dobrý den, již nĕkolik dní mám problém se svými nosnicemi.Jedna mĕla nafouknuté břicho, nemĕla chuť k jídlu a vypadala ochable a nenese.Co by to mohlo být?Prosím poraďte :(

host - 217.10 (?), 24.2.2014 21:29

pokud mám k tomu ještě průjem, mohla by to být kokcidioza. Je to bakteriální onemocnění a vzniká ze špinavé vody, znečištěného kurníku, přenosem mezi sebou, atd. Je potřeba udržovat vše v čistotě a v suchu. Jakmile je kus již takto napaden, zpravidla mu již není pomoci a umírá. Je to ale nakažlivé proto bych radila přidávat do vody na pití ocet a to v poměru na 10l vody 1 deci octa. Je to prevence, nicméně použitá v celém roce napomáhá chránit před takovou nemocí. Jana

host - 176.26 (?), 14.3.2014 6:52

Ocet do vody na pití pro slepice- není tím ohrožena pevnost skořápek vajec? Je to kyselé a po kyselé stravě - např. kysané zelí mají slepicetento problém. 

host - 90.135 (?), 27.3.2014 11:37

Dobrý den, mám podobný problém, dvě slepice se jakoby zmenšují, ale žraly i snášely, minulý týden jedna už jen postávala, většinou na jedné noze a druhý den už ani nevylezla ven a odpoledne zašla, teď už je na tom stejně i ta druhá, ostatních 13 slípek je v pohodě.Jak se pozná kokcidioza kromě průjmu?Děkuji za každou radu Marie.

host - 34.163 (?), 28.3.2014 21:13

Dáváte jim prevenci antikokcidikum jako třeba Acidomid do vody?

Mně před léty huntovaly několik slepic čmelíci, kteří se mi přemnožili a už se jich pipky nestačili zbavovat, tak několik zdechlo. Nežraly, posedávaly a hubly. 

host - 90.135 (?), 29.3.2014 22:30

Tak ta druhá to docela rozchodil, ale dnes jsem si všimla, že má na hřebínku bílé flíčky(jakoby postříkaný vápnem) a při dýchání chrčí.Co by to ještě mohlo být???!!!

Klapka - (35) - 245.130 (?), 3.5.2014 20:07

Může to být přemnoženými čmelíky, a to stačí zkontrolovat kurník a slepice. A pak postřik, opakovat podle návodu. Ale může to být i plíseň. Není to sice úplně běžné, ale je to. Špatně větraný kurník, špína, to vše napomáhá rozvoji plísně. Dejte si vyhledat plíseň u slepic. Nebo tady.

Slepice je třeba čas od času kontrolovat, prohlížet kůži, peří, kurník...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz