Teplota v kurníku
|
|
|
|
host - 148.1 (?) 28.10.2012 8:48
Dobře, děkuji za reakce, ale mě prosím zajímá ta teplota v kurníku.Někomu to bude asi jedno, ale když jsme měli včera holky celý den otevřené, měly v kurníku 5st., v noci jsme je zavřeli a ráno bylo pořád 5st. Dneska jsme je nechali celý den zavřené, ať jim tam nefouká. Sice se chuděry budou nudit, ani světla moc mít neudou, ale raději tak, než aby umrzly.Není mi jedno, jestli mi slepice klepou kosu... tak proto se ptám na tu teplotu.Manžel rozhodl, že jim ještě zateplí pořádně strop, protože ho mají zatím jen z desky, tak jim to snad pomůže...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.1 (?), 27.10.2012 16:44, zobrazeno: 44378x
Zdravím, chci se zeptat, kolik by min. měla být teplota v kurníku. Naše slípky mají malý kurníček, zateplený 10cm polystyrénem, nefouká jim tam, přesto tam mají 10st. Tak nevím, jestli to stačí.Zatím jím žárovkou nesvitíme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.86 (?), 27.10.2012 20:09
Dobře krmené a roznošené nosnice Vám budou nosit i při teplotách do 4 stupňů, krátkodobě, týden, dva i při mrazu. Přisvěcujte na prodloužení světelného dne, světlo nosnice stimuluje ke snášce, ideální je 15 hodin světelného dne a 9 hod. noci.
Chovu zdar
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.242 (?), 27.10.2012 21:00
nenene, pozor celkově by nemělo denní a přisvětcovaní přesáhnout 14h pak to nosnice unavuje a naopak snáška se snižuje..Doporučuje se přisvětcovat ráno 2-3h před rozedněním aby to dalo od východu do západu slunce 14h... večer se nedoporučuje, protože při náhlém(časovač) zhasnutí jsou slepice dezorientované a nedostanou se na hřady apod.teplota
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.1 (?), 28.10.2012 8:48
Dobře, děkuji za reakce, ale mě prosím zajímá ta teplota v kurníku.Někomu to bude asi jedno, ale když jsme měli včera holky celý den otevřené, měly v kurníku 5st., v noci jsme je zavřeli a ráno bylo pořád 5st. Dneska jsme je nechali celý den zavřené, ať jim tam nefouká. Sice se chuděry budou nudit, ani světla moc mít neudou, ale raději tak, než aby umrzly.Není mi jedno, jestli mi slepice klepou kosu... tak proto se ptám na tu teplotu.Manžel rozhodl, že jim ještě zateplí pořádně strop, protože ho mají zatím jen z desky, tak jim to snad pomůže...
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.242 (?), 28.10.2012 11:17
slepice vydrží když není průvan a vlhko -20st v pohodě, jen se musí namazat hřebínky a laloky a nechat zavřené za těchto mrazů... když budete mít v kurníku kolem nuly nic se neděje a o nudě a bez světla zavřené si přivodíte malér!!! začnou z nudy jedna druhou oštipovat a hrozí kanibalismus a máte vystaráno na mastná oka na polívku..udělejte jim na podlahu hlubokou podestýlku a promíchejte do ní obilí, aby měly v čem hrabat, nebo jim udělejte na podlaze hrabanište s prken a do toho hlínu s kompostu a zase promíchát s obilím, pověste jim někam řepu, jablka,sušené kopřivy atd.aby si museli pro to povyskočit a zabavily se jinak než oštipováním... teplota kurníku by neměla přesáhnout víc jak +4st pokud je budete v zimě do mrazu pouštět na chvilku ven hrozí prochladnutí ze změny teplot... jestli budou zavřené v kurníku po celou dobu zimy idealní teplota na snášku je kolem 15st.ale to si asi nikdo nedokáže představit u drobnochovatelů... nejlépe je neměnit režim aby se otužovaly a nechat to na nich..přílišná péče o teplotu kurníku jim spíše ubližuje
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.86 (?), 28.10.2012 16:20
Nepřirovnávejte člověka ke slepicím, slepice mají jinou termoregulaci než člověk. Kosa který Vám skáče po zahradě v mrazu se taky nesnažíte zavřít do tmy a tepla. Jestli Vám není jedno jakou mají slepice pohodu, tak je v žádném případě nezavírejte v malém tmavém prostoru.
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.86 (?), 28.10.2012 16:33
anoanoano, některá doporučení světelných režimů u nosných kříženců předpokládají 15 - 17 hodin světelného dne. Co mám ale vyzkoušené je, že na večerní zhasnutí se nosnice naučí, dezorientované jsou 4 dny ,potom u nich začnou fungovat nějaké vnitřní hodiny a na hřadu jdou před zhasnutím. To ale nemění nic na tom, že je lepší přisvěcovat ráno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.1 (?), 8.12.2012 8:26
Takže se zeptám- ten kurníček je menší, dneska tam měly -2st při -11 venku.Pustit jen na chvíli ven s namazanými hřebínky a vytápění nepřehánět v kurníku. Víte o snášku mi ani tak nejde, tak hold bude málo vajec-jen nechci, aby slípky mrzly.Sice si říkáme, že mají peří, že se zahřejí, ale zase v těch mrazech určo nějak vymrznou. A to mají kurník zateplený polyst. 10 cm, bez průvanu, elektriku natáhneme-aby aspoň zahřívala trochu žárovka. Snad nezmrznou.
Občas si říkám, že někteří chovatelé mají slepice ve starých šopách, kde taky mrzne, tak když to zvládají jejich, zvládnou to i naše...
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.1 (?), 8.12.2012 15:24
5-15°C je ideální, pozor na vlhkost, aby se nezapařily. Potom by to mohlo skončit nachlazením apod.
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.193 (?), 1.7.2020 16:39
Dobrý den chci se zeptat na teplotu v kurníku v létě? Nemám zateplené stěny odvětrání mám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|