Teplota v kurníku

host - 91.196 (?)
2.7.2020 8:21

Milý tazateli, milá tazatelko-to je málo info, aby bylo možno seriózně poradit. Jaké jsou rozměry ubyt.zařízení, kde-nadm.výška, orientace vůči sv.stranám, druh drůbeže, věkové složení, jeho množství, světelné podmínky-zda jsou okna, střecha-materiál, její barva, jaké je to Vaše odvětrání-samočinné, nebo na el.ventilátor...?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 2.7.2020 8:21

Milý tazateli, milá tazatelko-to je málo info, aby bylo možno seriózně poradit. Jaké jsou rozměry ubyt.zařízení, kde-nadm.výška, orientace vůči sv.stranám, druh drůbeže, věkové složení, jeho množství, světelné podmínky-zda jsou okna, střecha-materiál, její barva, jaké je to Vaše odvětrání-samočinné, nebo na el.ventilátor...?

host - 168.241 (?), 23.12.2021 10:35

Sousedka, která prodávala domek, mi věnovala na dožití dvě slepičky. Postavila jsem jim zděný kurník 2x3m - obývají polovinu, ve druhé mám nářadí. Kurník je z ytongu. Dveře dřevěné, okna - ventilačky plastové 100x60cm, stěny naštukované. Jako podestýlku užívám hobliny. Vše pro slepičky vyrobené ze dřeva. Strop zateplený polystyrenem, protože u vaty jsem se bála kondenzace vlhkosti. Venkovní výběh mají 20m2. Prozatím bylo vše v pořádku, ale od včera klesly mrazy na -10 a holky měly uvnitř kurníku -5. Sice neprotestovaly, protože byly zvyklé na studený odchov (měly kurníček maličký a stabilně otevřený). Každé ráno jsou nastartované u dvířek a koukají na mě oknem, kdy už je vypustím. Já se ale bojím obrovské vlhkosti v kurníku. Vytvořila se námraza na oknech, dveřích i stropě. Větrání v kurníku je - jedno vespod a druhé ve štítu, ale v tomto mrazu asi naprosto k ničemu. Pokud máte nějaké rady co stím, prosím sem s nimi. 

Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024