Šroty a domácí krmné směsi

host - 129.147 (?)
6.4.2012 22:22

S tou sójou opatrne. Väčšina sa tu dováža ako geneticky modifikovaná. Zistíte podľa označenia GMO. Z toho svinstva vraj kapú aj potkany. Mám taktiež podozrenie, že zmeska ktorou som kŕmil mi zvýšila úhyn nosníc. Skúste popísať svoje skúsenosti.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 146.193 (?), 5.5.2012 7:53

Doporučuji nastrouhat na hrubo do krmné směsy krmnou řepu nebo mrkev )dělám to na starém mixéru - robotu). Určitě si pochutnají a začnou.

Učila jsem je i jíst pšenici a slunečnici., A to tak, že jako směs spařím horkou vodou a nechám do rána (stačí malá miska). V poledne druhý den , je pak promnu, aby se uvonila některá zrníčka z slunečnice, postupně pak (asi tak za 14 dní) přidám k tomu i suché tzn., pšenici i slunečnici a ny se to pak naučí jíst. Je faktem že slunečnicici vyhledávají měkkou. Při přepéřování se oni přímo rvou:-))))).

host - 16.163 (?), 14.2.2012 23:33

Skořápka není tvořena vápencem, neexistuje žádná kyselina lionová. Tukování směsi nesníží její spotřebu. Atd, atd.

host - 102.34 (?), 15.3.2012 19:08

Dobrý den, nevíte kde bych mohla sehnat pšenici pro slepice v okolí Prahy, Beroun, Kladno? Můj sedlák umřel a už nemám... díky moc za radu. Hela

host - 0.146 (?), 15.3.2012 20:06

Silo Slany nebo ve Slaném staré Silo vedle bývalé mlékárny u p Rubešové koupíte vše

host - 207.90 (?), 16.3.2012 9:30

zadávám do vyhledávače a už mám i stálého dodavatele/jihomor.kraj/,jinak snad někde v JZD

host - 77.68 (?), 7.5.2012 0:56

Zajeďte v sobotu ráno (7:00) do Ředhoště. Obvykle tam bývají 3-4 prodejci kteří mají od kuřat až po roční slepice

host - 129.147 (?), 6.4.2012 22:22

S tou sójou opatrne. Väčšina sa tu dováža ako geneticky modifikovaná. Zistíte podľa označenia GMO. Z toho svinstva vraj kapú aj potkany. Mám taktiež podozrenie, že zmeska ktorou som kŕmil mi zvýšila úhyn nosníc. Skúste popísať svoje skúsenosti.

host - 207.90 (?), 16.3.2012 8:54

No tak ať je po vašem, provětší srozumitelnost tam mělo být škroby, ty jsou tam také a bílkoviny se rozkládají na amidy.Pokud je to u člověka, rovněž změní v Krebsově cyklu v ADP a ATP což je adenosin di-nebo tri fosfát, který se ukládá v játrech.Rovněž při metabolisaci bílkovin to jde pře kys.fumarovou a jantarovou, která se v Krebsově cyklu /zadejte do vyhledávače, je to tam zjednodušeně popsáno/ -vyskytuje také a tudy do něj tyto meziprodukty mohou vstoupit. 

Jestli to funguje u slepic nevím, jenom vím, že nedokáží synthetisovat aminokyseliny, ty jim musí být dodávány zvenčí, pak dále karboxilaci již zvládají samy.Proto jim kupuju jak syrové psí maso, tak odřezky z uzenin, tluču kosti apod.Vajíčko - což jest jedna jediná buňka jich obsahuje asi 80%,žlutek je tvořen převážně tuky. Prostě to holky nemají snadný a v současné době se konečně cena vajíčka v obchodě začíná nesměle přibližovat výši mých nákladů.

host - 43.2 (?), 20.4.2012 17:32

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda je vhodné krmit slepice prosem a v jakém množství.Děkuji

Arsen - (4) - 43.2 (?), 22.5.2012 17:45

Zdravím,

měl bych otázku, jestli je možné, aby uhynuly slepice po tom, co sežraly granule určené ovcím.Nevím, jestli se přežvýkavcům přidává močovina nebo co by mohlo slepicím vadit.

Děkuji za odpověd.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024