Mám 9 ročních slepic, snášely velmi dobře. Pořídili jsme si k nim asi 30 kuřat (15 slepiček již začalo snášet malinké vajíčka a 15 slepiček je cca o měsíc mladších) Před 2 měsíci začaly slepice mít pauzu. O prázdninách - no ta jsem si řekla, že asi je to pauza. Ale aby pauza trvala tak dlouho? V kojích nenachází, žádné vejce. Na noc kurník zavíráme. Krmíme pšenicí šrot i zrní, klíčky. Zelené z louky, trávu, zbytky ze zahrádky, z vaření. Skořápky máme od celé rodiny.. omítku jsme taky dávali. Momentálně jsem oddělila mladé slepičky od starých, aby se to nenaučili - tedy pokud není pozdě. S myšlenkou, že si sami žerou vejce se zaobírám teprve 3 dny. Pročetla jsem si celou diskuzi a mám pocit, že budeme mít mnoho polévky. Ale zkusím to vypozorovat a najít vyníka. Pravděpodobně budu hledat u starších ročních. Nechtějí se mi dávat ještě pryč. Děkuji za rady. Třeba mi někdo poradí s další metodou. Ještě jedna zajímavá informace. Na začátku a během léta nám začaly kvokat z 9 slepic 5 slepic. Je to normální?