Slepice - tulačka

host - 147.196 (?)
8.7.2010 22:18

Problém se slepičkou co opakovaně utíka, je zřejmě vyřešen. Už třetí den není doma. Navíc máme za barákem kousek lesa, takže kuna nebo liška se o ní jistě v noci postarala. Pokud by nejakým zázrakem přežila a vrátila by se zpět, zkusím ji zastříhnout křídelka, aby nemohla přes plot uletět.

tak zatím.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 147.196 (?), 4.7.2010 22:07, zobrazeno: 19364x

Dobrý den, potřebuji se poradit.

Zakoupil jsem si 4 nové slepice, avšak jedna je taková zvláštní. S ostatníma slepicema se nejak nechce kamarádit. Společne s ostatníma nehrabe a opakovaně utíka pryč ze záhrady. Záhrada je oplocená a je velká 50x30m, trávy je po celé ploše dost a dost. Kompost, kde můžou hrabat je taky. A taky jedná zvláštnost, když večer zavírám kurník, tak ty tři slepičky jsou vedle sebe a ta jedna je na druhé straně.

Co s tím? 

Uvažoval jsem, aby každý den neutíkala, pořídit kohouta, který by ji, snad dokázal usměrnil.

Předem děkuji.

host - 183.218 (?), 5.7.2010 20:38

Asi spolu nekamarádí. Ne vážně. Kohout je pro slípky vhodný.Jen bacha na vlašáka.Bývá v dospělosti zlý a útočný.

host - 227.43 (?), 7.7.2010 8:43

Kohout by byl opravdu užitečný. Slepice si bude opravdu hlídat.  Ale toho vlašáka se nebojte. Není to plemenem ale povahou. Já mám vlašáka a je to dobrák. Letos jsem nasadil pod kvočnu vajíčka a z 15 se jich 13 vyklubalo. Jen 2 byla čistá. Takže je to i pořádný chlapák.

host - 147.196 (?), 8.7.2010 22:18

Problém se slepičkou co opakovaně utíka, je zřejmě vyřešen. Už třetí den není doma. Navíc máme za barákem kousek lesa, takže kuna nebo liška se o ní jistě v noci postarala. Pokud by nejakým zázrakem přežila a vrátila by se zpět, zkusím ji zastříhnout křídelka, aby nemohla přes plot uletět.

tak zatím.

host - 243.142 (?), 27.2.2011 12:57

To je pravda, chováme celkem tři hejna slepiček, každé zvlášť a dva ze tří kohoutků jsou vskutku vůči nám agresivní.

host - 41.2 (?), 27.2.2011 16:50
Dobrý den, z toho si nic nedělejte mi jsme si z příteem pořídili hejno husokahen a měli jsme ohromnou radost z těch 12 tvorečků co se nám povalovali po zahrádce, jenže pak tam vlítli naši lovečtí psi a z 12 zbyli jen 3 krásné husokachínky které jsme opatrovali jako nejcennější co máme.A když už měli pekáčovou velikost, přijel za námi do práce známí a povídá hele vy máte ty husokachny z těma černýma znamínkama na hlavě.tak jsme kývli a on na to že už je asi nemáme protože se vydali na cestu a jsou pod lesem asi 3km daleko od našeho domečku.a než jsme pro ně dojeli tak byli pryč.proto dokud se vae slípka nekamarádí tak to nevadí holt má jinou náturu.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz