Slepice terorizují menšího kohouta
|
|
 |
 |
hawah - (3) - 41.2 (?) 18.4.2018 8:00
Tak špatné to zase není, kohoutek spolužití doposud ustál bez ztráty peříčka. Spíš ho prohání, než by ho klovaly nebo tak něco. Kohout je s nimi normálně ve výběhu a pokud ho některá chce prohnat, tak vyskočí na takovou stříšku, kam ty slepice (nevím proč) vůbec nikdy nevyskočily. Tam má od nich klid. Večer do kurníku sám nevleze, to ho obzvlášť jedna vyhání, hlídá a jak se tam kohoutek přiblíží, tak vyběhne a zažene ho. Musím ho do kurníku každý večer nosit. Noci v kurníku jsou poměrně klidné (mám tam webkameru). Kohoutek je na zemi na kraji kurníku, slepice sedí na bidýlku. Rozhodně bych ho tam nenechala, kdyby byla situace natolik zlá, že by byl zraněný. Jde mi to, zda můžu očekávat, že se to chování slepic uklidní anebo to mám vzdát.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 51.178 (?), 16.4.2018 21:19, zobrazeno: 10222x
Dobrý den, mám na zahradě ve výběhu 5 slepic. Jsou to hybridi Dominant, je jim něco málo přes dva roky. Slepice byly celou dobu bez kohouta. Nyní jsem jako dárek dostala kohouta hedvábničky. Slepice ho moc dobře nepřijaly, snaží se ho prohánět a on se jich bojí. Nevím, jestli je to pouze tím, že je nový, anebo je i problém ve velikosti - slepice jsou větší než on. Nemáte někdo zkušenosti? Mohu počítat s tím, že si na něj slepice zvyknou a přestanou mu ubližovat? Kohoutka mám teprve 5 dní. Děkuji za odpovědi, E.H.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hawah - (3) - 41.2 (?), 18.4.2018 8:00
Tak špatné to zase není, kohoutek spolužití doposud ustál bez ztráty peříčka. Spíš ho prohání, než by ho klovaly nebo tak něco. Kohout je s nimi normálně ve výběhu a pokud ho některá chce prohnat, tak vyskočí na takovou stříšku, kam ty slepice (nevím proč) vůbec nikdy nevyskočily. Tam má od nich klid. Večer do kurníku sám nevleze, to ho obzvlášť jedna vyhání, hlídá a jak se tam kohoutek přiblíží, tak vyběhne a zažene ho. Musím ho do kurníku každý večer nosit. Noci v kurníku jsou poměrně klidné (mám tam webkameru). Kohoutek je na zemi na kraji kurníku, slepice sedí na bidýlku. Rozhodně bych ho tam nenechala, kdyby byla situace natolik zlá, že by byl zraněný. Jde mi to, zda můžu očekávat, že se to chování slepic uklidní anebo to mám vzdát.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 44.0 (?), 18.4.2018 18:04
I když kohoutkovi prozatím nebylo fyzicky ublíženo, tak má pan S.P.Ch. pravdu.
Kohoutek je nezkušený, potřebuje získat sebedůvěru a to se těžko stane, když se bude slepic bát. Proto se nezkušení kohoutci, zvlášť jsou-li jen v omezeném menším výběhu, nikoliv na volné prostorné zahradě, vždy nechávají adaptovat postupně. Tedy seznamovat nejdřív přes pletivo.
Tím, že jste mladého, nezkušeného a ještě natolik odlišného kohoutka umístila ke slepicím rovnou, jste mu zadělala na slušný problém, takže byste to měla vyřešit a oddělit je. Dát zkrátka kohoutkovi čas, aby se psychicky rehabilitoval a mohli se v něm projevit přirozené pudy.
Takhle ho necháváte zbytečně terorizovat, fyzická újma není to jediné o co jde.
Chybu může udělat každý, ale měla byste jí neprodleně napravit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
hawah - (3) - 51.178 (?), 18.4.2018 19:17
Ale on byl v předešlém chovu také s různými slepicemi. Tak nemyslím, že by byl až tak nezkušený. Dnes jsem seděla dlouho na zahradě a jen je pozorovala. Oproti víkendu to je už lepší, tak to možná nakonec zvládne. Jinak zkusím to pletivo. Děkuji za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.1 (?), 29.4.2018 19:23
Bez nějakých diskusí... kohout by měl být VŽDY starší!!! Dávat mladého kohouta mezi dvouroční slepice je nesmysl.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|