Slepice přestaly večer chodit do kurníku

host - 34.163 (?)
21.9.2013 15:47

přečtěte si o Iframixu, prevence je občas posypat v kurníku druhou složkou iframixu a do vody jim jendou měsíčně po tři dny přidávat ten repelent. Největší množení čmelíků je od letních dnů do podzimu, kdy je nesmíte nechat přemnožit. Mylsím, že čmelíků se nedá zbavit nikdy, mě se zabydleli i v dřevěných sloupcích dva metry od kurníku, kde čekají až se chytí na slepice. Berte to jako boj navždy. I kdybyste vyměnila slepice, kurník spálila, plamenometem okolé desinfikovala, stejně Vám je tam za čas něco zanese. Prý běžně hrdličky, holubi aj.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Martin.003 - (4) - 232.6 (?), 18.9.2013 21:39, zobrazeno: 29289x

Dobrý den,

mam 5mesíční lenghorky a najednou ni přestali chodit do kurníku na noc, jsou už 2 týdny venku, zalezou si na betonový desky u stěny a tam jsou celou noc. Prošel jsem všechny fora i internet ale radu jsem nikde nenašel.

Poradí mi někdo tady?

Děkuji Martin K.

host - 37.194 (?), 19.9.2013 9:49

Dobrý den Martine,

za dobu, co chovám slepice, se mi toto stalo dvakrát a pokaždé to mělo stejnou příčinu. Bohužel ne dobroufrown. Domnívám se, že máte v kurníku čmelíky, kteří v noci vylézají, koušou slepice a ty tam proto nechodí. Přes den jsou čmelíci zalezlí ve spárách a vylézají jen večer, jsou to drobouncí pavoučci, kteří sají slepicím krev. Rozhodně tam slepice nedávejte na noc násilím, dokud kurník nevydezinfikujete, nebo ty slepičky ráno najdete mrtvé!! Čmelíci se dají vystříkat Arpalitem (vemte preventivně i slepice), ale pokud je invaze těchto parazitů masivní, budete muset kurník zlikvidovat a spálit, jak to dopadlo u mě, neboť za léčiva a postřiky dáte spoustu peněz a je lepší obětovat kurník prolezlý parazity. Osobně jsem pak ve sběrném dvoře za 100,- získala pěknou vyřazenou truhlu, ze které jsem během jednoho odpoledne vyrobila kurník de luxewink.

A nic si z toho nedělejte, není to tím, že byste měl špatnou hygienu, ale čmělíky mezi drůbež zanesou divocí ptáci a tomu se neubráníte.

Přeji úspěšný boj!

Lucie

host - 34.163 (?), 21.9.2013 7:08

Přidávám se, je to tak, nejspíš máte čmelíky. Musíte mít i nízkou snůšku oproti průměru, navíc slepice je méně klidná, oštipuje se častěji. Já si tímhle prošel víckrát a zkuste Iframix trojí kombinace (vystříkání kurníku - posyp vápnitých mikroskořápek a relepent na bylinné bázi do pítka s vodou). Myslím, že čmelíkostopy a další spíš z Vás vytáhnou peníze s malým a bohužel krátkodobým účinkem. Než by se čmelíci zase zanesli nějakou létavou havětí, přežije Vaši okamžitou dezinfekci několik kolonií ve škvírách a proto prevence bude nutná.

Martin.003 - (4) - 232.6 (?), 21.9.2013 12:43

Děději za rady,

jěště se chci zeptat jesti je možná prevence, aby se to neopakovalo?

A když ho vyčistim tam slepice si tam zase cestu najdou nebo je tam mam zavírat na noc?

Děkuji

host - 34.163 (?), 21.9.2013 15:47

přečtěte si o Iframixu, prevence je občas posypat v kurníku druhou složkou iframixu a do vody jim jendou měsíčně po tři dny přidávat ten repelent. Největší množení čmelíků je od letních dnů do podzimu, kdy je nesmíte nechat přemnožit. Mylsím, že čmelíků se nedá zbavit nikdy, mě se zabydleli i v dřevěných sloupcích dva metry od kurníku, kde čekají až se chytí na slepice. Berte to jako boj navždy. I kdybyste vyměnila slepice, kurník spálila, plamenometem okolé desinfikovala, stejně Vám je tam za čas něco zanese. Prý běžně hrdličky, holubi aj.  

host - 34.163 (?), 21.9.2013 15:49

jo a slepice tam zase začnou lézt. Ale musíte to z nich taky dostat. Nejlépe "vypopelit" je ve druhé složce iframixu (velmi jemně nadrcené skořápky, zařežou se do čmelíků, slepicím to nevadí)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz