Strup mě taky napadl, ale zarazilo mě, že nemá nikde absolutně nijak poškozenou kůži, ani náznak. Ale když už to říkáte Vy a ještě host pod Vámi, můj milý S.P.Ch. tak tomu budu věřit. Fakt je, že nemám v chovu žádné známky problémů jako napadení parazity atp..
Děkuji
, jsem klidnější, tohle jsem prostě doposud neviděla
.
Jo a trochu OT, ale slepic se to týká. Tři negativně-pozitivní zprávy z našeho chovu.
První je, že Růženka to ještě nevzdala, stále a trvale špatně vidí, vypadá to, že prodělala cévní mozkovou příhodu, nechodí, ne, že by nechtěla, ale neudrží se na pařátkách tak, aby stála, už jsem byla rozhodnuta pro uspání, avšak Růženka se odmítá vzdát a znovu se začíná pomalu zlepšovat.
Druhá je, že naši malou Dekalbku tak moc obskakoval Ringo nebo Elvis, možná oba, až jí včera chudince roztrhli krk, tedy maso a kůži. Byla hodně špatná, evidentně jí to tak moc bolelo, že se skoro nehýbala. Dala jsem jí lokální anestezii, udělala 7 stehů a už večer byla jak z divokých vajec, rekonvalescence se jí vůbec nelíbí, chce ven a dělá jako by se jí nic nestalo.
Třetí, vylíhlo se nám první kuřátko
. Čas není příznivý a nám pořád žádná holka nechtěla kvokat, až před nedávnem jedna začala, tak jsem si řekla, že když má ty touhy, tak jí nechám, druhá se za nedlouho přidala, ale tu jsem sedět nenechala. Protože jsem neuměla prosvítit vejce, vzala jsem šest přiměřené velikosti a tvaru, že jí je na zkoušku dám a pak se uvidí. Ani jsem moc nečekala, že něco bude. Vejce postupně mizela až zůstala dvě a dnes v noci se z jednoho vylíhlo kuřátko, druhé má ještě pod sebou, tak se uvidí. Podle mě je to kohoutek, ale co už, stejně mám radost.