Slepice napadly malé kuře - díra ve voleti

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?)
16.8.2015 0:45

Proboha jen ne normální vteřinové lepidlo, je toxické!!! Celkem pochybuji, že by tazatelka nějaké speciální doma měla a každá hodina je důležitá.

Záleží na tom jak moc velká ta rána je a podle toho je třeba se zařídit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 153.125 (?), 15.8.2015 18:59, zobrazeno: 30103x

Dobrý den jak už název napovídá jedná se o problém týkající se malého kuřátka, starého jen pár dnů - dnes jsem zjistila že ho slepice napadly a tak jsem ho okamžitě vzala domů a dala do tepla, kuře vypadá v pořádku dokonce samo jí, ale zjistila jsem že po pozření krmení mu "vytéká" dírou z volete - co s tim?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 15.8.2015 19:08

Buď k veterináři např. zašít atd. nebo rovnou usmrtit. Moc jiných možností není. A na příště se snažit udělat víc proto, aby se taková situace neopakovala. Tedy lépe zabránit přísutpu dospělých k malým.

host - 153.125 (?), 15.8.2015 19:18

není žádná šance že by se kuře samo uzdravilo? nebo díra ve voleti brání přístupu veškeré potravy do žaludku?

host - 157.239 (?), 15.8.2015 20:25

To, co MvDr v tomto případě zvládnete taky-pokud máte dvě ruce, šicí jehlu, nit a něco destilátucheeky. Ránu lehce potřete konzumním alkoholem, jehlu, nit a třebas i hrdlo smočte v tomtéž. Pak něžně, ale zároveň pevně uchopte ptačího drobka do jedné ruky, druhou uchopte jehlu s navlečenou nitkou a několika stehy uzavřete nadbytečný tělesný otvor. Snažte se o sešití vrchní vrstvy volete a pokožky, utahujte lehce, na pípání a parádu nehleďte! Desinfekci zopakujte. Pokud se o toto nepokusíte, snížíte šanci na přežití tvorečka na maximální minimumcrying...Ještě se dá pomoci bez šítí-jestli to lze, potáhněte tkáň volete i s pokožkou a nití toto svažte-jako kštici na pytlíku. Taky minikramlík na prádlo či skřipeček do vlasů udělá dobrou službu. Cca za týden by mohlo být kurča ok. S.P.,Ch.

host - 153.125 (?), 15.8.2015 20:52

Taky jsem nad tím přemýšlela ale mám strach abych neporušila nějakou z cest jeho trávicího traktu a neublížila mu ještě víc 

host - 157.239 (?), 15.8.2015 21:01

Nejhorší by bylo neudělat nic, nechat živáčka protrápit se v mrtváčkacrying. S.P.,Ch.

host - 225.165 (?), 15.8.2015 22:46

Nemám s tím zkušenost, ale slyšel jsem o použití vteřinového lepidla. Prý k tomuto účelu - okamžitá fixace ran bez šití - bylo vyvinuto.

Zdá se mi to logické.

Josef.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.8.2015 0:45

Proboha jen ne normální vteřinové lepidlo, je toxické!!! Celkem pochybuji, že by tazatelka nějaké speciální doma měla a každá hodina je důležitá.

Záleží na tom jak moc velká ta rána je a podle toho je třeba se zařídit.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.8.2015 0:39

Tedy S.P.Ch. máte docela odvahu. Já tedy lidi i zvířata šiji, pokud je to třeba a jde o nějaké "normální" zranění, ale kromě toho, že používám sterilní chirurgické šití, tak v případě živé tkáně dávám i lokální anestezii. No v každém případě jsem zatím nenašla moc lidí, kteří by si na podobné akce troufli a už vůbec ne do živé tkáně. Pochopitelně, pokud nejsou lékařsky vzdělaní.

To si o mě myslete co chcete, ale ještě bych to chápala pokud se alespoň na částečné znecitlivění použila poctivá domácí slivovice, ale rozhodně ne běžný konzumní alkohol.

Ale pochopitelně pokud si na to tazatelka troufne či prostě bude řešit jinak, tak tím dá kuřeti šanci na přežití, protože takové mládě dlouhodobě nevydrží bez jídla.

host - 185.138 (?), 16.8.2015 9:26

I konzumní alkohol je sterilní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty