Slepice - který predátor to udělal?

host - 86.49 (?)
25.4.2016 7:38

Kuna, tchoř, nebo nějaký jiný lasičkovitý dravec. Na noc každý den dobře slepice zavírejte(doporučuji i nainstalovat sklopec). Dravec slepici otrhá, a jestli tam nebyla krev, tak ji ta kuna vylízala.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 228.24 (?), 24.4.2016 13:00, zobrazeno: 21528x

Uměl by někdo určit predátora podle přiložených fotografií? Slabší povahy, prosím, nedívejte se na přiložené fotografie.  

Jedná se o 2 vlašky koroptví, nalezeny byly dnes dopoledne ve stodole, kde byly zamordovány. Pták dravec to asi být nemohl, nedostal by se tam. Ve stodole byl v době činu ještě kohout, který však přežil bez fyzické újmy. Ostatní slepice byly venku, také se jim nic nestalo. Do stodoly mají slepice přístup průlezem, někdy tam chodí snášet vajíčka. Zvlášť oblíbená je stodola právě u vlašek, které rády zanáší a vymýšlí si nová a nová místa pro snášení vajec, na rozdíl od Morávií, které mají svá hnízda ve chlévě a jsou ochotny i stát frontu u svého oblíbeného hnízda.

Poznal by někdo, který predátor to mohl udělat? 

Mrtvé slepice
Mrtvé slepice
Mrtvé slepice
Mrtvé slepice

host - 86.49 (?), 25.4.2016 7:38

Kuna, tchoř, nebo nějaký jiný lasičkovitý dravec. Na noc každý den dobře slepice zavírejte(doporučuji i nainstalovat sklopec). Dravec slepici otrhá, a jestli tam nebyla krev, tak ji ta kuna vylízala.

host - 99.204 (?), 4.10.2016 16:50

Na sto procent to byla kuna, nám se to stalo také dvakrát.

host - 240.228 (?), 22.12.2016 19:55

Čerstvá zkušenost z okolí: ráno obcházím se psem sousedům kolem dvorků(vede tudy chodníček) a předevčírem u jednoho koukám, co mu to tam leží u kurníku... no nazdar, zasněžená mrtvá slepicefrown Rozhlédnu se pořádně a ty kopečky kolem nejsou krtince, ale další slípky, 4 + kouhout jasně bez hlavy, který mi ležel skoro u nohousurprise Kolik ještě v kurníku nevím..Sousedovi se asi už nechtělo chodit zavírat a otevírat kurník. Trochu zadostiučiněním pro mne bylo, že je myslivec a má loveckého psa - zavřeného vpředu v kotci. V létě mi dělal přednášku o tom, jak on má svého psa vychovaného. Bohužel tu jeho,,výchovu", akorát tak odnesly slepice...

rbata - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 134.22 (?), 3.2.2017 0:55

To mi dělala liška - až fotopast ji usvědčila. Dokonce dopoledne u krmítka zadávila 3 slepice, zůstaly tam ležet bez hlav. Hlavy zmizely. V noci si pak pro ně přišla i s liščaty. Schválně jsem je tam nechal, abych je vyfotil. A to zvládla i vytrhat desky v dolní části plotu, aby se tam dostala.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz