Slepice klovou jednu chudinku

host - 6.1 (?)
28.5.2012 10:05

Zdravím, já bych se také chtěla zeptat.Asi po měsicí a půl, kdy máme doma 5 Lenghorek- od 14 ti týdnů- teď mají 21. týdnů, jsme ještě přikoupili 2. Původní plán byl, koupit stejně staré, ale ty už nebyly, tak jsme dokoupili 2 16-ti týdenní. První adaptace- chuděrky se stalo klovacími obětmi starších.No tak jsme jim oddělili výběh, aby se mladé nažraly a zesílili.V kurníku první noc jsme je zakryli do jednoho hnízda, aby na ně starší nešly, včera už spaly samy nad hnízdem na podlaze, ale na hřad za ostatníma nešly a když sjme je tam zkusily dát, ony by tam i byly ale ta krajní je prostě klovala. Dnes už jsou 3 den oddělené ve výběhu a když jsme je zkusili dát dokupy, starší zase útočily. prosím, jak dlouho bude to jejich útočné chování trvat? Když byly společně, schválně jsem jim rozmístila misky s jídlem a vodou, aby se trochu zaměstnaly a nevšímaly si jich, ale nepomohlo to.Ty 2 chuděry se pořád tiskly v rohu výběhu a okolo nich starší... Klidně je budu oddělovat i týden, mi to neva, jen mě zajímá, když je dám po týdnu zase do kupy, budou je ty staré už respektovat, Nebo je budou klovat a nakonec jim nějak ublíží?? Nerada bych pak kvůli nesvárům ve výběhu nějakou dávala do polívky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 194.2 (?), 27.8.2011 8:52, zobrazeno: 37887x

V květnu jsem si pořídila 10 slepic plemene Dominant. Asi před měsícem si slepice z jedné udělali boxovací pytel. Začaly ji štípat do hřebínku - do krve. Izolovala jsem ji. Na rady veterináře jsem přidávala do vody vitamin E a aminokyseliny, podle něj stejně bude problém, že štípou jednu a ne mezi sebou. Na jídlo dostávají pšenici, směsku, těstoviny s vitamíny, drcené kosti, trávu, strouhanou řepu, zkoušela jsem i granule pro psy. Když jsem tu chudinu k nim vrátila, jeden den to bylo v pohodě, další den to začalo nanovo. Teď nevím, bude izolovaná (vedle nich za plotem, koukají na sebe) nebo se to za čas zlepší? Děkuji za rady.

host - 141.47 (?), 30.8.2011 11:07

Dobrý den,

jestli je máte už od kvetna tak to už zřejmě nesou nám se to stává také ale většinou klofou tu která nenese (nebo teprve začne) jestli nese tak nevím jestli nenese tak ji k nim rozhodně nepouštějte nám se několikrát stalo že mladé kuřice některé mladší z nich rozklovaly břicho a ona pošla

host - 6.1 (?), 28.5.2012 10:05

Zdravím, já bych se také chtěla zeptat.Asi po měsicí a půl, kdy máme doma 5 Lenghorek- od 14 ti týdnů- teď mají 21. týdnů, jsme ještě přikoupili 2. Původní plán byl, koupit stejně staré, ale ty už nebyly, tak jsme dokoupili 2 16-ti týdenní. První adaptace- chuděrky se stalo klovacími obětmi starších.No tak jsme jim oddělili výběh, aby se mladé nažraly a zesílili.V kurníku první noc jsme je zakryli do jednoho hnízda, aby na ně starší nešly, včera už spaly samy nad hnízdem na podlaze, ale na hřad za ostatníma nešly a když sjme je tam zkusily dát, ony by tam i byly ale ta krajní je prostě klovala. Dnes už jsou 3 den oddělené ve výběhu a když jsme je zkusili dát dokupy, starší zase útočily. prosím, jak dlouho bude to jejich útočné chování trvat? Když byly společně, schválně jsem jim rozmístila misky s jídlem a vodou, aby se trochu zaměstnaly a nevšímaly si jich, ale nepomohlo to.Ty 2 chuděry se pořád tiskly v rohu výběhu a okolo nich starší... Klidně je budu oddělovat i týden, mi to neva, jen mě zajímá, když je dám po týdnu zase do kupy, budou je ty staré už respektovat, Nebo je budou klovat a nakonec jim nějak ublíží?? Nerada bych pak kvůli nesvárům ve výběhu nějakou dávala do polívky.

host - 174.45 (?), 28.8.2012 13:26

Dobrý den, chtěla bych se zeptat máme asi tak 16 měsíců staré slepice a neustále se klovou do zadku a kolem ocasu, a ještě si navzájem vyklovávají peří v oblasti ocasuJedna nám už pošla a druhá totéž.nevíte asi tak čím to může být.Stravu mají: pšenici, rozmočené pečivo, trávu-pumpelici, těstoviny,vitamínový šrot, a občas propláchnuté a usušené skořápky.děkuji předem za odpověd.frown

host - 157.82 (?), 28.8.2012 21:31

Nevím, co myslíte vitaminovým šrotem, ale domnívám se, že Vašim slepicím chybí živočišné bílkoviny, které bezpodmínečně potřebují. Pokud je nemají, vytrhávají si navzájem pírka a požírají je. Můžete jim je dodat například jako odpad při zpracování masa v kuchyni, tvaroh, zkyslé mléko, podmáslí, rybí moučku a pod. Proto také v prodávaném komplexním krmivu pro nosnice je 5% rybí moučky. Slepice podobně jako lidé nemohou žít a být zdravé jako úplné vegetariánky. S pozdravem jenamater.

host - 174.45 (?), 29.8.2012 11:28

děkuji za radu, kupujeme šrot pro nosnice přímo od jézedé.Asi jste mě špatně pochopil ony si to peří nejí ale oni jdou jako by přímo po krvi...

host - 230.21 (?), 29.8.2012 14:50

Myslím, že jste to pochopila špatně vy (ale máte pravdu, ten příspěvek, byť pravdivý, byl trochu zmatený). Slepice opravdu potřebují živočišnou bílkovinu a i když dáváte směs, tak pro pokrytí celé dávky byste musela krmit JEN SMĚSÍ, v dávce ad libitum (kolik chtějí). Pokud směs dáváte jen jako část krmné dávky, tak ty bíkloviny chybí. Slepice nejedí peří, ale měkké konce brk, a potom samozřejmě krev, která jim tak saturuje nedostek bílkovin.

Bohužel, často se stane, že tahle potřeba přejde v zlozvyk, zvlášť u slepic v malém výběhu, kde se nudí. 

Takže k nápravě je potřeba nejen dodat bílkoviny, ale i zabezpečit slípkám "zaměstnání" (rozhozené zrno, klasy a ovoce/zeleninu v kusech na vyzobávání, to samé zavěšené kus nad zemí, aby musely "skákat"), aby se nenudily, a přešla je sebelikvidace.

Abibi - (11) - 224.28 (?), 31.8.2012 18:31

dobrý den, jenom bych chtěla poradit ohledně toho klování nových slepiček. Jedna babka mi poradila, abych porosila (flaška na postřik) všechny slepičky a kurník, taky ty nové slepičky octovou vodou. Vše jim voní stejně, takže si toho tak nevšímají, i když si občas neodpustí a klovnou tu novou. Není to ale tak intenzivní, jako bez postřiku. :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz