Slepice a mráz

host - 183.145 (?)
1.2.2012 20:54

Díky moc, jsem klidnější. V náhradní ubikaci mají starou vanu zaplněnou slámou. Chodí do ní snášet a jsou ten nejlepší barometr co znám. Dokud bylo nad nulou, byla vejce pěkně vyskládaná v rohu v hnízdě na slámě. Jak začalo mrznout, slepice je po snesení zahrabávají do té slámy. Něco neuvěřitelného :-) leč pravdivého.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 183.145 (?), 1.2.2012 15:09, zobrazeno: 20350x

Když už jsem se radovala, jak je ta letošní zima mírná přšly mrazy. V noci - 15, slepice jsem odstěhovala někam, kde je aspoň kolem nuly, ale jestli bude ještě pár dní mrznout, promrzne i náhradní ubikace :-). Je nutné aby měly slepice nad nulou, nebo snesou i mírně pod?

host - 64.242 (?), 1.2.2012 17:02

Snesou mírně pod a to až -20 bez problémů,,nebojte"!!Horolezci v himalájích mají bundy s čeho?Už žádné duté vlákno, ale osvědčené peří!!! Slepice je vyborně zimě přizpůsobena, nesmí mít ale průvan a vlhký kurník a také dobře odvětraný! Večer jim dávejte trochu nadrcené nebo hrubě sešrotované kukuřice která obsahují víc tuku, záleží i na dobrém hřadu aby si slepice mohla sednout na nohy a shovat hlavu pod křídlo do peří!!Pak je vše v nejlepším pořádku a budou jako v pokojíčku s plným bříškem teda voletem a pak bříškemwink..nesnašte se je rozmazlovat nějakým přitápěním, to by se Vám mohlo do budoucna vymstít schoulostivěním... U kohoutů s listovím hřebenem mazat a nebo je nechat po celou dobu zavřené a dát hlubší podestýlku, aby měly kde slepice hrabat

host - 183.145 (?), 1.2.2012 20:54

Díky moc, jsem klidnější. V náhradní ubikaci mají starou vanu zaplněnou slámou. Chodí do ní snášet a jsou ten nejlepší barometr co znám. Dokud bylo nad nulou, byla vejce pěkně vyskládaná v rohu v hnízdě na slámě. Jak začalo mrznout, slepice je po snesení zahrabávají do té slámy. Něco neuvěřitelného :-) leč pravdivého.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz