Slepice a dravec

host - 225.226 (?)
17.11.2009 14:14

S tou kontrolou slepic napadených jestřábem jsem to napsal trocha nesrozumitelně.  Měl jsem na mysli zkontrolovat ty dvě již napadené a potrhané slepice.  Aby byla jistota, že to byl jestřáb, tak by na nich mněly být krvavé ranky po pařátech jestřába. Jinak mám stejné zkušenosti o kterých píšete i Vy. Některé pipky napadené a zraněné jestřábem se z toho dostali. Také jsem mněl i tu jednookou, která potom, až o několik týdnů  "zapomněla" na setkání s jestřábem a pominul stres, tak několik měsíců perfektně denně snášela vajíčka. O tých pravidelných návštěvách jestřába na slepicích vím své. Byl tam každý druhý, třetí den.  Byly jsme z toho zoufalý. Až když mně známý myslivec poradil, že nezbává nic jiného, jenom udělat jestřábí koš a lapit ho, tak potom byl klid. Proto jednou o víkendu v zimě, jsem koš zhotovil a natřel barvou, hnědou a druhý den umístil do spodní části koše slepici.  Ještě nybyla barva ani úplně suchá a už tam byl. Několik měsíců byl potom klid, ale jen do doby, než prázdné teritorium obsadil další jestřáb. Bylo jich lapených už několik, vždy odvezených na vzdálená místa. Proto chov drůbeže na místech kolem lesa je vždy problematický. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 143.253 (?), 9.11.2009 22:44, zobrazeno: 44450x

Dobrý večer, měla bych takový dotaz, je možné, že by mohl nějaký dravec u domu roztrhat slepice.Když jsme šli dnes zavírat slepice 2chyběly našli jsme je jedna byla roztrhaná vnitřnosti měla ven a druhá ta ještě žila, ale měle přeseknutou hřbetní kost asi 4cm velkou, mysleli jsme si, že to udělal nějaký pes, ale sousedka říkala, že viděla velkého ptáka a slyšela slepice křičet.Ještě podotýkám, že byli od sebe asi 15m.Děkuji Marie.

host - 90.168 (?), 9.11.2009 23:03

To mohl být jestřáb.   Gl.

host - 225.226 (?), 10.11.2009 16:58

Ano, na 100 % jestřáb. Teď, když už ví, kde se nakrmí na slepičkách, tak tam bude každý druhý - třetí den. Pomoc bude těžká.  Mozná pomůže jestřábí koš a potom odvoz chyceného ptáky co možná nejdál, alespoň 25 km. Jinak Vám postupně zlikviduje všechny pipky. Pro jistotu můžete ještě prohlédnout slepice napadené rozfouknutím peří, jestli najdete malé krvavé ranky po pařátech jestřába, mněly by být nejspíš na hřbetě napadené slepice.

host - 46.80 (?), 16.11.2009 23:40

Jestřáb mě nikdy nevybral postupně celý chov slepic, zejména né teď v zimě. To mu stačí velmi málo. Jedna slepice na týden a více. Ale něco jiného je v červenci, kdy nosí mláďatům na hnízdo. Tam je spotřeba větší. Jenže obvykle je dost potravy v přírodě. Lítá většinou samice, jelikož je mohutnější než terček. Menší kořist jako je holub, však dovede během zimy zcela zlikvidovat celý chov. Jinak o ránách na drůbeži si nedělejte iluzi. Co chytí, většinou už nepustí. A pokud ano tak jedině když jej něco nebo někdo vyruší. Slepice je pak třeba na půl těla bez peří, protože ho ve stresu samovolně pustí. Mě takhle mordoval jednu a přišla o oko, protože jí držel jedním pařátem na hlavě. Pokud stihnete dravce vyrušit včas, slepice neutrží hlubší rány a do týden je ok, ale jak ji načne, tak už je to blbý. Mě takhle rozpáral slepici vole, takže jsem ji utratil. Než bych to zašíval.

host - 225.226 (?), 17.11.2009 14:14

S tou kontrolou slepic napadených jestřábem jsem to napsal trocha nesrozumitelně.  Měl jsem na mysli zkontrolovat ty dvě již napadené a potrhané slepice.  Aby byla jistota, že to byl jestřáb, tak by na nich mněly být krvavé ranky po pařátech jestřába. Jinak mám stejné zkušenosti o kterých píšete i Vy. Některé pipky napadené a zraněné jestřábem se z toho dostali. Také jsem mněl i tu jednookou, která potom, až o několik týdnů  "zapomněla" na setkání s jestřábem a pominul stres, tak několik měsíců perfektně denně snášela vajíčka. O tých pravidelných návštěvách jestřába na slepicích vím své. Byl tam každý druhý, třetí den.  Byly jsme z toho zoufalý. Až když mně známý myslivec poradil, že nezbává nic jiného, jenom udělat jestřábí koš a lapit ho, tak potom byl klid. Proto jednou o víkendu v zimě, jsem koš zhotovil a natřel barvou, hnědou a druhý den umístil do spodní části koše slepici.  Ještě nybyla barva ani úplně suchá a už tam byl. Několik měsíců byl potom klid, ale jen do doby, než prázdné teritorium obsadil další jestřáb. Bylo jich lapených už několik, vždy odvezených na vzdálená místa. Proto chov drůbeže na místech kolem lesa je vždy problematický. 

host - 150.58 (?), 23.11.2009 13:33

Mam tez dlouho trvajici problem s jestrabem, mohl byste prosim popsat a nakreslit obrazek jestrabiho kose

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 91.5 (?), 10.11.2009 23:24

Loni na podzim mi také něco roztrhalo slepici na zahradě za domem. Pipka svedla s predátorem statečný boj, neb peří a rozhrabané listí bylo pod celou korunou rozložité třešně. Měla roztržené břicho a vykousané maso na hrudi. Stalo se to v pravé poledne. Podle sousedky to byl tchoř nebo kuna, podle vykousaného masa na prsou to však mohla být i káně. Asi o měsíc později došlo k roztrhání slepice u sousedky. Ten pták tam ještě hodoval, když jsem přišla na zahradu a viděla jsem ho odlétat. Neumím rozeznat, zda to byla káně, nebo jestřáb. 

host - 143.253 (?), 11.11.2009 17:57

Dobrý večer, děkuji Vám za Vaše příspěvky, ale vůbec jste mě nepotěšili, teď jsou pipiny zavřené a tak trochu hlídáme, co se bude dít dál.Pokud to byl jestřáb tak to se máme na co těšit.Marie

host - 46.80 (?), 16.11.2009 23:26

prosím vás přeseknutá kost? co to je? nebyl tam spíš někdo dvounohý?

host - 143.253 (?), 19.11.2009 21:03

Zdravím, asi jsem to špatně napsala byl to sek na hřbetní kosti 4cm široký, ta kost byla přeseklá, kousek za krkem, peří vytrhané nebylo, a žádný dvounohý tam určitě nebyl.Marie

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz