Sezení na bidlech

karlííček - (26) - 64.242 (?)
30.12.2011 17:21

záleží na počtu slepic, jinak mají být hřady v rovině... samozřejmě když se vejdou na horní tak spodní jim slouží jako žebřík..jinak žebříkový hřad v plném obsazení je nevyhovující..viz níže a odkaz na stránky do vyhledávače ,,chozadru"

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 100.250 (?), 26.12.2011 14:33, zobrazeno: 34723x

Zdravím, měla bych dotaz. Koupili jsme 15 slepic, mají velký kurník, samozřejmě bidla ale nehodlají na nich sedět. Jedině kohout na bidle je, slepice ani jedna, každý večer je na bidla dáme a to tam vydrží ale samy tam nejdou, už to takhle praktikujeme skoro měsíc ale prostě bez úspěchu... myslela jsem, že pro slepici je bidlo přirozené ale ty naše na to kašlou, jsou nacpané ve snášecích budkách klidně po 5ti, bidla je nezajímají. Jde mi o to, že bych musela denně vyhazovat pokálené seno ze snášecích budek a to mi přijde dost škoda... nevíte jak na ně?

host - 147.221 (?), 26.12.2011 17:16

záleží jsk jdou vysoko musí být v jedné rovině a vrch zaoblený nesmí mit ostre hrany

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 27.12.2011 1:08

Bidla se dávají jako takový,,žebříček" - u babči je máme ve čtyřech řadách - ale sedí jen na horní a někdy té pod ní. Po prvních dvou - spodních, tam spíše jen vyskáčou. Nevím, jak to máte vy ostatní, ale asi nestačí jim dát jen jednu tyč někam nahoru, ne??

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 71.188 (?), 28.12.2011 11:53

Můžete uvést, jaký žebříček jste pro slepice zhotovili, aby se snadno dostaly na bidla? Mým slepicím vyhovuje široké prkno s laťkami napříč přitlučenými k prknu. Vzdálenost mezi přitlučenými laťkami je asi 10cm. Tento žebříček je velmi šikmo přistaven k bidlům. Při cestě dolů ho nepoužívají, slétnou. Ale večer s plnými bříšky ano. Každou novou slepici po tomto žebříčku nejprve několikrát přidržováním doprovodíme jak nahoru, tak dolů. Pak už to zvládají bez pomoci a velmi dobře. Obyčejný žebřík, i když také velmi šikmo přiložený, se u nás neosvědčil.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 30.12.2011 15:50

Nevím, pro koho a co mělo být špatně - možná jsem se i já blbě vyjádřila - zkusím znovusmiley Slepice mají 4 bidla: spodní cca půl metru nad zemí a každé další nad ním asi o 50cm výš. Sedí jen na horních dvou - po těch spodních tam jen vyskákají. Tudíž sedí 150 a 200cm nad zemí. Nikdy nebyl problém. Kukaně na snášení mají úplně mimo kurník - v takové předsíniwink Vzhledem k tomu, že v přírodě kur hřaduje po větvích, nevidím s vyskákáním na bidýlka žádný problém smiley

karlííček - (26) - 64.242 (?), 30.12.2011 17:21

záleží na počtu slepic, jinak mají být hřady v rovině... samozřejmě když se vejdou na horní tak spodní jim slouží jako žebřík..jinak žebříkový hřad v plném obsazení je nevyhovující..viz níže a odkaz na stránky do vyhledávače ,,chozadru"

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz