Ptačí chřipka

Jirka53 - (1) - 24.26 (?)
2.2.2017 18:39

I já se připojuji, je mi těch, co to pstihlo taky líto! sad

Ale na co bych chtěl upozornit, tak je např. to, že na stránkách ministerstva zemědělství jsem nenašel nic, co se týká náhrad (třeba moje chyba, nebo to mají dobře schovaný). Narazil jsem na netu na tohle.

A už jsem řval smíchy! Kdo to přehnal? Hasiči lítají ve skafandrech a maskách, občan je zřejmě odolnější, tomu stačí obyčejný montérky a rouška. Hasiči pouze drůbež pochytají, občan se bude hrabat v hnoji, vyvážet, jo a venku nemusí být ani ta rouška! 

Pak je tu další věc. Uvedu modelovou situaci:

1. Mám 14 slepic (koupeny za 150,- Kč/ kus) tj. 2100,- Kč

2. Protože se to bojím udělat dle návodu výše, pozvu firmu bude zaplacena?

3. Slepice jsou hybrydy, které snáší podle mně cca 300 vajec ročně (dle netu 280 - 310 vajec ročně) vezmu průměr 295 vajec ročně od jedné slepice, to je cca 308 vajec/ měsíčně od mých modelových 14ti slepic.

4. Podle netu stojí jedno vejce v kvalitě bio 8 - 9,90 Kč. Takže průměr je cca 8,95 Kč/kus. To je 2756,6 Kč/ měsíčně. 

5. Vzhledem ke karanténě a protože mladé slepice budou tak někdy v březnu, dubnu a nenesou hned, tak začnou nést nejdřív koncem května, tak to pro zjednodušení vezmeme 3x. tj. 8269,80 Kč.

Tak přijdu o bratru o nějakých 12 až 13 tisíc. Kolik mi asi dají??? 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jirka53 - (1) - 24.26 (?), 2.2.2017 18:39

I já se připojuji, je mi těch, co to pstihlo taky líto! sad

Ale na co bych chtěl upozornit, tak je např. to, že na stránkách ministerstva zemědělství jsem nenašel nic, co se týká náhrad (třeba moje chyba, nebo to mají dobře schovaný). Narazil jsem na netu na tohle.

A už jsem řval smíchy! Kdo to přehnal? Hasiči lítají ve skafandrech a maskách, občan je zřejmě odolnější, tomu stačí obyčejný montérky a rouška. Hasiči pouze drůbež pochytají, občan se bude hrabat v hnoji, vyvážet, jo a venku nemusí být ani ta rouška! 

Pak je tu další věc. Uvedu modelovou situaci:

1. Mám 14 slepic (koupeny za 150,- Kč/ kus) tj. 2100,- Kč

2. Protože se to bojím udělat dle návodu výše, pozvu firmu bude zaplacena?

3. Slepice jsou hybrydy, které snáší podle mně cca 300 vajec ročně (dle netu 280 - 310 vajec ročně) vezmu průměr 295 vajec ročně od jedné slepice, to je cca 308 vajec/ měsíčně od mých modelových 14ti slepic.

4. Podle netu stojí jedno vejce v kvalitě bio 8 - 9,90 Kč. Takže průměr je cca 8,95 Kč/kus. To je 2756,6 Kč/ měsíčně. 

5. Vzhledem ke karanténě a protože mladé slepice budou tak někdy v březnu, dubnu a nenesou hned, tak začnou nést nejdřív koncem května, tak to pro zjednodušení vezmeme 3x. tj. 8269,80 Kč.

Tak přijdu o bratru o nějakých 12 až 13 tisíc. Kolik mi asi dají??? 

host - 39.86 (?), 2.2.2017 20:08

Zase tak k smíchu to není. Chovatel, jehož slepice jsou likvidovány se mezi nimi pohyboval když už infikovány byly, hasiči ne. K těm náhradám : Dá se to spočítat různě. Myslím, že jsou taky chovatelé kterým by stačilo, že nebudou první u kterých vir zmutuje do lidské podoby a výši náhrady neřeší.

Hlavně zdraví vaší dtůbeži i Vám přeje J.S. d.

host - 240.228 (?), 3.2.2017 11:30

Zaslechla jsem v TV zprávu, že náhrada za jednu slepici bude 100Kč. Tak nevím, u nás se také nosnice prodávají za 150-170Kč a ztráta na vejcích je snad také položka, ne? Konvalinka

host - 32.149 (?), 5.2.2017 17:14

Je to smutné, tomu rozumím, že to člověka rozzuří, ale zase to nechce přehánět - kávu a zamyslet se trochu s odstupem...

- Stačí vzít telefon a na SVS, příp.na obci by Vám měli vše sdělit...

A Vaše počty jsou zajímavé, ale zcela liché!

- doposledka jste jako chovatel k drůbeži chodil, objednat si odbornou firmu, je pouze Vaše rozhodnutí, není důvod, proč by to mělo být součástí náhrad.

- pokud budeme uvažovat standardní vesnický malochov - je zcela zcestné uvažovat o vejcích v BIO kvalitě! domnívat se, že máte snůšku na úrovní technologické snůžky je také téměř sci-fi...

- těch zjednodušení tam máte až příliš. Ve své podstatě, náhrada je za slepice a pokud to bude 2100,- tak skvělé - je to cena mladých nosnic: ta nejlepší snůška je teprve čeká! (půlroční slepice má již výrazně nižší cenu)

Prosím o čtení s nadhledema nezaujatým přístupem, Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025