Prosím poraďte
|
|
|
|
|
 |
 |
|
danamiksikova - (1) - 117.108 (?), 21.1.2013 17:36, zobrazeno: 23921x
Loni na jaře jsem si pořídila 12 leghornek, které již začínaly snášet. Byla jsem překvapená, jak velký úžitek mohou dát- snášely opravdu poctivě až do nedávna, denně jsem měla deset vajec. Krmení všesranné, pestré, s přídavkem vitamínů a bílkovin. Nedávno se začala objevovat zkrvavená vejce, u první slepice jsem objevila natržený konečník včetně pohmoždění - modřiny. Vydržela týden, pak uhynula. A následovaly další. Vždy krev kolem konečníku a krvavá vejce. Přemýšlela jsem o škodné, ale asi není pravděpodobné, že by slepici "načínala" od zadku. Prosím poraďte. Je mi jich líto. Nezpůsobila jsem to nadměrně dobrou výživou a jako důsledek se takto "strhnou"? Jinak jsou čilé, žerou, průjem nemají. Děkuju.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 23.1.2013 11:32
Parazit nenatrhne slepici prdel - kloaku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.210 (?), 23.1.2013 17:41
Máte kohouta? Máte psa - pumra? Jsou vejce mnohem větší, případně se dvěma žloutky? Tam hledejte příčinu!
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.130 (?), 5.4.2013 16:06
Já myslím, že nějaká slepice je kanibalkou. Stačí k tomu málo, kloaka před snesením vajíčka je jakoby vyhřezlá a připomíná pořádnýho červa. Možná si slepice klovla do kamarádky kloaky náhodou, na zkoušku co to je, vytryskla krev, zachutnala... A rozklovala jí kloaku. A protože nejsou tak blbý, jak si většina lidí myslí, příště to zkusila opět. Zkuste zakrýt víc hnízdo, aby bylo přítmí, a zkuste odpozorovat, která to dělá. Je to ale blbý, jedna slepice to naučí ostatní. Dávejte do vody magi, do krmné smesi zkuste dát vařené maso, a zajistěte, aby měly slepice co dělat.
Pokud to tak není, může jít o těžké přemnožená vnitřních parazitů. Ale snad je odčervujete pravidelně. Paraziti jsou např. v žížalách.
Ale je i možné, že mají velká vejce, větší než je obvyklé, a kloaku si tím vejcem trhají. Prostě se sama zničí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 5.4.2013 16:36
Táta kdysi říkával, že se slepicím nesmí dávat syrové maso (jen vařené), že by z nich byly kanibalky... Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|