Prosím poraďte

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?)
21.1.2013 19:13

Zkuste zadat do googlu "slepice+cizopasníci", nebo jiná klíčová slova a vyběhne Vám spousta výsledků. Parazity máme všichni, včetně našich zvířat. Je to dost opomíjený fakt. Když nemá slepice dobré, suché a vždy dosažitelné popeliště, bývá napadena a decimována spoustou maličkých upírů. Prohlédněte jim peří hlavně pod křídly a nezaškodila by pitva jedné mrtvé soudružky kvůli rozboru na vnitřní parazity. Revize slepičárny také nezaškodí. A vůbec, pročtěte si odkazy, co jsem poslal a najděte si jich víc.
Nemoc to asi nebude. Ta by je zabila rychleji. Jinak, jakákoli chřipka se dá snadno vyléčit pomocí MMS. Na brouky a červy ale musíte s jinou municí.
Chovu zdar.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
danamiksikova - (1) - 117.108 (?), 21.1.2013 17:36, zobrazeno: 23921x

Loni na jaře jsem si pořídila 12 leghornek, které již začínaly snášet. Byla jsem překvapená, jak velký úžitek mohou dát- snášely opravdu poctivě až do nedávna, denně jsem měla deset vajec. Krmení všesranné, pestré, s přídavkem vitamínů a bílkovin. Nedávno se začala objevovat zkrvavená vejce, u první slepice jsem objevila natržený konečník včetně pohmoždění - modřiny. Vydržela týden, pak uhynula. A následovaly další. Vždy krev kolem konečníku a krvavá vejce. Přemýšlela jsem o škodné, ale asi není pravděpodobné, že by slepici "načínala" od zadku. Prosím poraďte. Je mi jich líto. Nezpůsobila jsem to nadměrně dobrou výživou a jako důsledek se takto "strhnou"? Jinak jsou čilé, žerou, průjem nemají. Děkuju.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 21.1.2013 19:13

Zkuste zadat do googlu "slepice+cizopasníci", nebo jiná klíčová slova a vyběhne Vám spousta výsledků. Parazity máme všichni, včetně našich zvířat. Je to dost opomíjený fakt. Když nemá slepice dobré, suché a vždy dosažitelné popeliště, bývá napadena a decimována spoustou maličkých upírů. Prohlédněte jim peří hlavně pod křídly a nezaškodila by pitva jedné mrtvé soudružky kvůli rozboru na vnitřní parazity. Revize slepičárny také nezaškodí. A vůbec, pročtěte si odkazy, co jsem poslal a najděte si jich víc.
Nemoc to asi nebude. Ta by je zabila rychleji. Jinak, jakákoli chřipka se dá snadno vyléčit pomocí MMS. Na brouky a červy ale musíte s jinou municí.
Chovu zdar.

host - 175.210 (?), 23.1.2013 11:32

Parazit nenatrhne slepici prdel - kloaku.

host - 175.210 (?), 23.1.2013 17:41

Máte kohouta? Máte psa - pumra? Jsou vejce mnohem větší, případně se dvěma žloutky? Tam hledejte příčinu!

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 23.1.2013 20:18

Já chtěl jen naznačit, že cizopasníci můžou mít prsty v celkovém oslabení slepic a když je slepice slabá, anemická a třeba překyselená, může si natrhnout kloaku i hovínkem, natož pak vajíčkem. Vždyť i lidské hemoroidy jdou velice rychle a snadno vypěstovat do květnaté podoby špatně zvolenou stravou. Stačí to změnit a je po problému. Najít příčinu je lepší, než léčit důsledky.

host - 245.130 (?), 5.4.2013 16:06

Já myslím, že nějaká slepice je kanibalkou. Stačí k tomu málo, kloaka před snesením vajíčka je jakoby vyhřezlá a připomíná pořádnýho červa. Možná si slepice klovla do kamarádky kloaky náhodou, na zkoušku co to je, vytryskla krev, zachutnala... A rozklovala jí kloaku. A protože nejsou tak blbý, jak si většina lidí myslí, příště to zkusila opět. Zkuste zakrýt víc hnízdo, aby bylo přítmí, a zkuste odpozorovat, která to dělá. Je to ale blbý, jedna slepice to naučí ostatní. Dávejte do vody magi, do krmné smesi zkuste dát vařené maso, a zajistěte, aby měly slepice co dělat.

Pokud to tak není, může jít o těžké přemnožená vnitřních parazitů. Ale snad je odčervujete pravidelně. Paraziti jsou např. v žížalách. 

Ale je i možné, že mají velká vejce, větší než je obvyklé, a kloaku si tím vejcem trhají. Prostě se sama zničí. 

host - 220.186 (?), 5.4.2013 16:36

Táta kdysi říkával, že se slepicím nesmí dávat syrové maso (jen vařené), že by z nich byly kanibalky...           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz