Proč umřel kohout



host - 32.192 (?) 
15.11.2020 23:43, zobrazeno: 714x

Měly jsme jednoho kohouta a jednu slepici, stáří cca tři roky. V dubnu jsme koupily třicet kuřat, mezi kterými byly čtyři kohouti. Ze začátku bylo všechno v pohodě, Hejno fungovalo bez problémů, zvířata se snášela. Asi po sedmi měsících se najednou začal starý kohout hejna stranit, sám posedával stranou a vypadal jako nemocný. Asi po týdnu jsme ho našli mrtvého v ústraní. Nemáte někdo s touto situací zkušenost? Je možné že umřel z důvodu, že mu mladí dospívající kohouti přebrali slepice, respektive začali přebírat dominantní postavení v hejnu a on se cítil odstrčený.  

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 133.38 (?), 16.11.2020 22:14

A neměl spíš nějaké zranění z boje?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.192 (?), 17.11.2020 0:04

To určitě ne. Žádná zranění neměl, ani s mladými kohouty nebojoval. Snášeli se v pohodě. V chování starého a mladých kohoutů jsem nezaznamenal žádnou agresivitu. Opravdu mi připadne, že chátral z nějakého psychického důvodu. Podobnou situaci jsem zažil i s kačenami. Od známých jsme dostali dvě kačeny, které jsme začlenili do hejna našich kačen. Jednu z těch dvou jsme za pár dní zabili. Ta druhá se začala chovat stejně jako náš starý kohout. Bez zájmu posedávala, málo se hýbala a vypadala také jako nemocná. Naštěstí ji z toho ostatní kačeny za pár dní dostaly a zase byla v pohodě. Proto si myslím, že i tato domácí zvířata prožívají hodně citlivě nějaké zásahy do jejich života. Ikdyž nám to může připadat jako banalita. Myslím si, že kohout pošel opravdu z nějakého sociálního důvodu, ale jistě to nevím. Proto jsem napsal do této diskuse, jestli náhodou nemá někdo víc zkušeností s touto situací. Každopádně díky za reakci a třeba se připojí i někdo jiný, kdo by mohl vnést více světla do této problematiky. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 91.196 (?), 17.11.2020 18:08

Já, coby starý chovatel si nebudu brát servítek-Váš kohout nejdřívě sexuálně strádal, po zjevení spousty mladých pipenek to rozjel s plnou parádou-když do pekla, tak na pořádném koňovi!wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 32.192 (?), 17.11.2020 21:27

Vidím, že můj dotaz v této diskusi zavdává podnět i k humorným reakcím. Ale můžu ujistit, že z přehnaného sexu určitě kohouta nekleplo. To by naopak pookřál. Pořád doufám, že se najde někdo, kdo mi bude schopný na toto téma podat rozumnou odpověď. A pokud ne, tak se svět nezboří. Kouhout už je stejně pryč. Mladým slepicím a kohoutům se daří dobře a do budoucna určitě přinesou užitek. Tak se všichni chovatelé drůbeže mějte a ať se vám daří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika