Proč slepice vůbec nezačaly snášet?
|
|
|
|
host - 34.163 (?) 23.10.2013 21:48
Jedna z možností je, že jste koupila kuřice ještě moc mladé a pohlavně stále nedospěly. Prodejci toho nakecají, ptáte se, jak mají dlouho do snůšky. Oni řeknou: jó pane ty do týdne, nejdéle do dovu ponesou. Já k tomu přihodím vždy tak čtyři pět týdnů, celkem šest a začnou nést. Beru jen dominanty, zkušenosti mám od různých prodejců, takže je znám a vždy to je plus mínus jak píšu. Nést mi snášejí, když jim naroste aspoň na centimetr vysoký hřebínek. Ale píšu o hybridech, jiná plemena nemám vypozorované. Buďte ještě trpělivá.
Hoďte sem foto pipinek, jakého jsou vzrůstu.
Petr
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.49 (?), 23.10.2013 20:11, zobrazeno: 99077x
Dobrý den, 13.8. jsem koupila 10 slepiček, které měli začátkem září začít snášet. Dodnes nesnesly ani jedno vajíčko. Nikdy předtím se mi toto nestalo, proto nevím jak to řešit. Slepičky mají velký výběh na zahradě (nezanášejí), vypadají velmi zdravě. Vejce nežerou, zkoušeli jsme k podkladkům dát koupené, to tam zůstalo celé. Ke krmení dostávají šrot, sušené klíčky, namočené pečivo a směs na zvýšení snášení - plus co si za den na zahradě nahrabou. Jsem zoufalá, nevím co s nima.
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.163 (?), 23.10.2013 21:48
Jedna z možností je, že jste koupila kuřice ještě moc mladé a pohlavně stále nedospěly. Prodejci toho nakecají, ptáte se, jak mají dlouho do snůšky. Oni řeknou: jó pane ty do týdne, nejdéle do dovu ponesou. Já k tomu přihodím vždy tak čtyři pět týdnů, celkem šest a začnou nést. Beru jen dominanty, zkušenosti mám od různých prodejců, takže je znám a vždy to je plus mínus jak píšu. Nést mi snášejí, když jim naroste aspoň na centimetr vysoký hřebínek. Ale píšu o hybridech, jiná plemena nemám vypozorované. Buďte ještě trpělivá.
Hoďte sem foto pipinek, jakého jsou vzrůstu.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 19.3.2018 11:21
...a co tam máte dál-k tématu? V domácím chovu je těch možných příčin více-málo světla, velká zima-mráz, přestárlá drůbež, nedostatečná, či nevhodná výživa, málo vody, nemoci... SPCH
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.49 (?), 24.10.2013 18:00
Taky mě napadlo, že jsou mladé, ale tvrdil mi, že jemu snáší od začátku září, že je to asi krmnou směsí. Zkusila jsem je vyfotit, ale jsou dost rychlé :) Některá hřebínek má, některá ne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.163 (?), 24.10.2013 20:30
Koukám na obrázky, to jsou tutově nedospělý holky. Zřejmě klasický "červený" hybridy Isa brown red. Tak to vidím na dva až tři týdny než Vám pipinky s většíma hřebínkama snesou první maličké vajíčko. No máte pravdu, ono se to dá urychlit N1 směsí, ale mně to přijde hodně peněz kvůli urychlení dorostu a vyspívání o nějaký týden dříve.
Zkušenější chovatel nechť případně opraví/upřesní můj názor (prosím ne výrobce směsí).
Petr
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.49 (?), 18.1.2014 11:44
Tak atím stále čekám a čekám. Slepice měli začít nést začátkem září a já od nich nemám jediné vajíčko. Zatím mi nebyl nikdo schopen říct, proč nesnáší. Nevěděl by jste někdo? Připojuji pár aktuálních fotek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.49 (?), 18.1.2014 11:45
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.228 (?), 18.1.2014 20:34
Obávám se, že Vás prodejce, nejspíše překupník, pořádně natáhl ohledně stáří kuřic. Když vezmete, že mohly být staré třeba 12 týdnů, potřebují v zimním období ještě minimálně další 3 nebo více měsíců k zahájení snášky. Jakmile se začne prodlužovat den, jistě začnou. Dejte vědět o prvním vajíčku... Vlasta L.
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.86 (?), 19.1.2014 19:21
Když porovnám fotografie Vašich slepic z 24. 10. a 18.1. ve velikosti nebo hmotnosti vidím minimální rozdíl, ve stáří je rozdíl tři měsíce. Tipuju, že tyhle slepice nemají vyvinuté vaječníky. Snáškoví kříženci jsou velmi citliví na odchov, je nutné je odchovávat v restrikci, to je omezování krmení, bílkovin a především omezování světelného dne od 42 dne věku se doporučuje 10 hodin světelného dne.do věku 115 dnů. Někteří bezohlední takychovatelé aby docílili lepší ekonomiky kuřata rychlí, krmí je směsí pro brojlery svítí denně 17 hodin, Ve 12 týdnech váží taková kuřata 1400 gramů, ale nemají vyvinuté vaječníky, některé z velkým zpožděním i začnou nosit ,ale celková snáška je velmi slabá.
Nyní, když se prodlužuje den, by mohly něco snést.Zajímá mě jak se to u Vás bude dál vyvíjet, dejte vědět, děkuji
Drůbežář
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.218 (?), 3.2.2014 15:16
Chtěla jsem se zeptat od koho jste kupovala kuřice že vám nenesou.jaká firma to byla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|