Proč nenesou?

host - 39.86 (?)
18.11.2013 17:18

Neděláte nic špatně a není to zimou. Problém začátku snášky u kuřic na podzim je zkracující se den. Všichni ptáci a nosnicim to zůstalo snášejí vajíčka při prodlužujícím se dnu  .Kříženci nosnic vyšlechtění na vysokou snášku se odchovávají při desíti hodinách světla a  čtrnásti hod. tmy. Před snáškou se jim den začne prodlužovat patnáct minut týdně do patnácti hodin světla denně. Vaše Hamburčanky začnou nosit později, kdyby bylo jaro už by nosily. Mnozí drobní chovatelé nosnicím přisvěcují  ,tak, aby celkem délka světelného dne byla patnáct hodin.  

úspěšný chov Vám přeje Drůbežář.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 100.80 (?), 10.11.2013 19:28, zobrazeno: 16256x

Dobrý den mám 24 týdenní kuřátka Hamburčanka černá.Nezačali nést čím to je jsou mladé v obchodu mi říkaly že ponesou 22. týden!

host - 34.163 (?), 11.11.2013 15:42

Zpravidla problém ve snůšce je ten, že Vám řekli při prodeji o tři až čtyři týdny vyšší stáří kuřic než reálně je. Bohužel obchodníci vědí, že nejvíc se musí krmit před snůškou a to se jim tolik nevyplatí, protože je to něco stojí. Tak Vám nakukají, že budou brzo nést a řeknou Vám nepravdivé stáří. Pět procent bych jinak dal tomu, že jim něco schází apod.

host - 100.80 (?), 17.11.2013 16:43

Kuřátka mám od mala od 1. dne jejich života ptala jsem se na to v obchodě když jsem jim kupovala výživový šrot dělám něco špatně nebo je to zimou?

host - 39.86 (?), 18.11.2013 17:18

Neděláte nic špatně a není to zimou. Problém začátku snášky u kuřic na podzim je zkracující se den. Všichni ptáci a nosnicim to zůstalo snášejí vajíčka při prodlužujícím se dnu  .Kříženci nosnic vyšlechtění na vysokou snášku se odchovávají při desíti hodinách světla a  čtrnásti hod. tmy. Před snáškou se jim den začne prodlužovat patnáct minut týdně do patnácti hodin světla denně. Vaše Hamburčanky začnou nosit později, kdyby bylo jaro už by nosily. Mnozí drobní chovatelé nosnicím přisvěcují  ,tak, aby celkem délka světelného dne byla patnáct hodin.  

úspěšný chov Vám přeje Drůbežář.

host - 100.80 (?), 19.11.2013 16:52

Moc děkuji za odpověď :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky >