Proč nenesou

host - 229.11 (?)
17.11.2012 11:59

ma byt horsi zima a i slepice nevydavaji energii na vajicka ale delaji zasoby sadla nevim jak to ty zvirata poznaji ale da se podle toho docela dobre predpovidat prichod mrazu hlavne u lesni zvere je pekne zasadlovana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 39.86 (?), 31.8.2012 20:50, zobrazeno: 22980x

Kdyby se jenom prodávaly kuřice mladší než uvádějí prodejci. Problém je větší. Odchov kuřat a kuřic dnes chovaných kříženců vyžaduje určitá pravidla která zajistí správný vývoj kuřete. kuřici odchované rychlým způsobem při intenzivním osvětlení a vydatné krmné směsi rychle naroste váha a nedostatečně se vyvinou vaječníky, ty potom mají mproblémy se snáškou. Ta radost s nakoupených velkých kuřic někde s anonymního auta bývá krátkodobá. Nejlíp je nakupovat u chovatelů kteří odchovávají kuřice pro sebe. Ti musí dodržovat restrikcí světla a krmení. jinak je to sázka do loterie, to už je potom lepší koupit vynosené nosnice za pár korun převést je na svůj světelný a krmný režim, taky snesou těch 200,  250 vajec za rok          úspěšný chov Vám přeje    drůbežář

host - 60.203 (?), 15.11.2012 8:34

Na jaře jsem koupil kuřice. Během léta začaly občas nosit, ale nyní již dva měsíce vůbec nenesou. Nejhorší na tom je, že přestaly nosit i starší slepice. Krmim je pšenicí a granulovanou směskou pro nosnice, občas přidám nastrouhanou řepu promýchanou s vitamíny /Roboran / a zbytky z kuchyně.Co s tím a jak na to, nebo je mam dát na smetanu? Poraďte, dík Víťa.

host - 64.242 (?), 15.11.2012 12:34

přepeřují..přidejte živočišné bílkoviny(maso, škvarky,hrst psích granulí atd.) denně čisou vodu... letos to je se snáškou u všech plemen horší, záleží na počasí, teplotě,nad.výšce, kurníku,krmení atd... to jsou základní věci které by měl každý chovatel vědět, než chce udělat ze slepic fabriku na vejce... Slepice má podle každého plemene i nějakou roční snášku kusů vajec, tak je netrestejte smetanou... až by jste je kuchal a uviděl ty hrozny žloutků, tak by jste se chytal za hlavu... vydržaťyes

host - 64.242 (?), 15.11.2012 12:37

ještě jsem zapoměl, že je kratší den a tak od 4h ráno do rozednění přisvěcujte aby měly 12-14h světla... stačí diodové světlo, nebo 25w žárovka... na noc nesvítit, je to špatné na jejich stres po zhasnutí

host - 229.11 (?), 17.11.2012 11:59

ma byt horsi zima a i slepice nevydavaji energii na vajicka ale delaji zasoby sadla nevim jak to ty zvirata poznaji ale da se podle toho docela dobre predpovidat prichod mrazu hlavne u lesni zvere je pekne zasadlovana

host - 60.203 (?), 19.11.2012 18:51

to, že přepeřujou jsem poznal z toho, že bylo všude plno peří, ale to bylo ped měsícem a od té doby ani peříčko v kurníku nebo výběhu. A co ty starší?

host - 180.184 (?), 21.11.2012 10:39

Dobrý den, připojuji se k diskuzi pokud mohu, nemůže to být nemoc?- my máme ten samý problém- v březnu koupené z chovu v Hořešovicích-nebo tak nějak- vždy je tam kupuji/ ještě před tím blázincem s vejcemi/ je jich nových 7 černých- nevím co jsou zač- vždy jsme měly hnědé a letos jsem vzal černé, nesly přesně dva měsíce do čtvrtky září a najednou vubec nic- mám dvě staré a přesně nesou jedno vejce denně. Ty mladé z března- nemají kohoutky tedy- prý to taky něco značí.Denně krmím dvakrát vitamíny, zelené pšenici, vodu- ted už jsem je i pustil na zahradu. Tedy nesvítim jim, mají prosklený výběh a v kurníku je též dost světla. Je to kurník starý asi 15 let- vždy se v něm slepicím líbilo a je zděný- udržuji ho. Už nevím co s nimi. Mají jakoby spečené zadky, ale jen těch 7 nových.

Nikdo mi to nekrade. Děkuji Vegricht- mimochodem jsem z Prahy 4

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025