Pohlaví u kuřat?



host - 226.194 (?)
23.3.2012 18:20

Jasné, u lehkých hřebenatých plemen (vlašky, leghornky, minorky) jde podle hřebene poznat kohotky po 5 týdnech stáří.

Jinak u jednodenních kuřat se dělá ta japonská kloakální metoda, chce to asi jako všechno zapracování a dobré oči.

Taky kohouty nechávám až na zabití, sice nejsou kulatí jako z marketu brojlerová kuřata, ale maso mají chutné a dýl vydrží v žaludku.

Juraj Kafka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 22.157 (?), 22.3.2012 18:33, zobrazeno: 44585x

Dobrý den, dá se rozeznat pohlaví u 1 - 3 denních kuřat? Kdysi maminka kupovala "sexovaná" kuřata a skutečně to byly všechno slepičky, tenkrát mě to jako malou holku překvapilo jak to u jednodenních kuřátek dovedou rozeznat.

Děkuji Iva

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 22.3.2012 19:00

Babička to rozeznávala podle hřebínku, kohouti ho mají větší nebo delší, podle druhu, jinak se to bezpečně dá až tak po měsíci, dvou

   
host - 64.242 (?), 22.3.2012 19:48

ano je to rozeznání japonskou kloakální metodou, která je popsána v literatůře, ale schopnost to ovládat na 99% trvá naučit tři čtyři roky..tato medoda se dá určit do třetího dne stáří, pak se čípek v kloace kohoutků zatáhne a je k nerozeznání od slepiček... další metoda je u některých druhů zbarvením, nebo jak popisuje další příspěvek podle hřebínků po několika dnech, ale to už je na utracení nechtěných kohoutků škoda... já obětuji několik kg krmení a svazových kroužků navíc a dám kohoutkům šanci aspoň do jateční hmotnosti, nebo některé vybírám na další chov

      
host - 226.194 (?), 23.3.2012 18:20

Jasné, u lehkých hřebenatých plemen (vlašky, leghornky, minorky) jde podle hřebene poznat kohotky po 5 týdnech stáří.

Jinak u jednodenních kuřat se dělá ta japonská kloakální metoda, chce to asi jako všechno zapracování a dobré oči.

Taky kohouty nechávám až na zabití, sice nejsou kulatí jako z marketu brojlerová kuřata, ale maso mají chutné a dýl vydrží v žaludku.

Juraj Kafka

         
host - 143.7 (?), 20.12.2018 22:01

Máte naprostou pravdu. Na přípravu kuchařských specialit jsou pravě tito kohouti nejlepší (lepší než brojleři). V kulinářství je maso těchto kohoutů považováno za nejlepší.

B.Durych

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika