Odčervování slepic

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?)
17.7.2014 4:50

Aha, s tím očkováním je to pro mě nová informaceyes, tak se pokusím zjistit jestli jsou moje slípky očkované či nikoliv. I když mám určité pochybnosti, že se doberu pravdy zvlášť u druhých koupených od překupníků.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 16.7.2014 0:42

Máme holky 2 roky, zatím jsem slípky neodčervovala, nezdálo se mi to potřebné. Možná časem, když budu mít pochybnosti o jejich zdravotním stavu.

Proti kokcidióze u slepic jsem zatím také nic nepoužívala, ale vyděsilo mě pár komentářů zde, tak s tím asi začnu. Protože se bráním klasickým lékům - chemii, je-li to jen trochu možné (nejen kvůli ochranné době) tak budu dávat Emanox PMX stejně jako u králíků.

host - 39.86 (?), 16.7.2014 17:08

Ve směsi pro nosnice nemůže být přípravek na odčervení, od nosnic krmených takovouto směsí by nebylo možné jíst vajíčka.. Někdy se směsi pro nosnice mírně okyselují, kyselinou mravenčí. To se nedělá kvůli vniřním parazitům, kteří se unosnic téměř nevyskytují, ale především kvůli salmonelozám. Kuřice koupené od seriozních větších chovatelů jsou ve věku do 10dnů po vylíhnutí vakcínované livacoxem. a mají celoživotní imunitu vůči kokcidioze.  

Chovu zdar    

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 17.7.2014 4:50

Aha, s tím očkováním je to pro mě nová informaceyes, tak se pokusím zjistit jestli jsou moje slípky očkované či nikoliv. I když mám určité pochybnosti, že se doberu pravdy zvlášť u druhých koupených od překupníků.

host - 90.226 (?), 21.7.2014 22:55

Tak z toho jsem jelen, někdo píše jak je kokcidioza nebezpečná ted tohle... a pak si vyberte... takže pokud mám slepice od velkého dodavatele, který říká, že jsou vakcinované, tak se nemusím bát. Pak tedy ještě jeden dotaz, máme slípky takové trochu mazlíky i když pořád nenesou a nenesou, ale syn dva a půl roku je chce pořád hladit já se s nimi taky kamarádím, mám se bát nějakého přenosu čehokoli, parazitů a pod. A pak taky chci aby byly zdravé. 

host - 39.86 (?), 23.7.2014 19:54

Děti je třeba vést k tomu, že zvíře není hračka, není to autíčko není to plyšový medvídek  . Je dobré když děti vědí, že o hospodářská zvířata je nutné pečovat, Samozřejmě si je můžou pohladit, krátce si s nimi pohrát. Nebezpečí přenosu nemocí je minimální. V žádném případě bych nenechal dítě přistupovat ke zvířeti které jeví známky nemoci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz