dobrý den, potřebovala bych poradit, slípka mi přestala chodit, jen leží a nehýbe se.když jí zvednu a chci postavit na nohy tak je má jakoby v pěst, dala jsem jí zrní a vodu, normálně jí i pije, tak nevím.nemuže mi někdo poradit?
tak jsem si četla o nemocech slípek a vypadá to na markovu nemoc, ale nevím.budu jí muset picnout a prohlédnout zevnitř, mohla by nakazit celý chov. je mi jí líto, nemá ještě ani rok a byla to dobrá nosnice.
Krmit obilovinami, podávat B-komplex, Riboflavin, Thiamin, krmnou dávku vylepšovat používáním preparátů z kvasnic a sušeného mléka (tvaroh). Nezlepší-li se, během několika dnů, tak laboratoř, nebo dekapitace.
Pokud vím, existuje prášek rozpustný ve vodě (pro zvířata). Ale jestli je to zrovna tím, nevím. Dáváte jim do žrádla Plastin nebo Roboran nebo něco podobného, aby měly minerály atp? Lída
V tzv. "kompletních krmných směsích" jsou vit. A, D,E (pokud jsem se dočetla...). Ale proč jí dáváte Betakaroten? To je "A" - používá se v létě před opalováním - to mi u slípky není zcela jasné ? Lída