Nové slepičky nežerou

host - 183.242 (?)
4.6.2010 22:57

Připojuji se s přáním všeho nejlepšího k narozeninám. Neděste se, oni jsou opravdu zvyklé pouze na šrot a vodu. Protože je ale slepice tvor zvědavý, brzy začnou zkoušet, co vše je k snědku. Naše zkušenost - dáváme vždy taky písek někam na hromádku nebo do misky. Elena

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 4.6.2010 20:38, zobrazeno: 22851x
Včera jsem dostala k narozeninám kurník i s třemi slepičkami.Zjevně byly z haly, protože nechtěly ven z budky, neuměly se ani napít, ale spokojeně krákorají a nechají se hladit. Koupila jsem i směs pro ně, i pšenici, dala jsem jim salát, kedluben,ale zjevně nevědí co s tím, nezobaly to.Jenom trošku z toho šrotu a hodně potom pily / přišly na to, že musí zaklonit hlavu/,jedna snesla vajíčko bez skořápky.Jsou klidné, převoz jim vůbec nevadil, žádný zmatek, tak nevím.Doufám, že slepice vědí, kolik mají žrát.Nebo co s tím?? Zatím mají být 5 dnů v tom malém výběhu, pak je pustím do sadu. Ten kurník je dělaný na 4 slepice, fakt se tam nemačkají, večer- no večer, asi v 16 hodin se tam spokojeně vrátily a ještě uvnitř holky trochu klábosí.
Bez názvu
Bez názvu
sem přijdou potom
sem přijdou potom

host - 60.26 (?), 4.6.2010 21:59

tak nejdrive preju vse najlepsi k narozeninam pokud jsou slepice z velkochovu tak neumi nic vsechno se musi samy naucit dejte jim cas hlavne ze pijou to je zaklad kdyz jsme takhle privezly slepice tak se baly i zizaly a na noc jsme je museli do kurniku nosit tak vydrzte oni hlady neumrou

host - 183.242 (?), 4.6.2010 22:57

Připojuji se s přáním všeho nejlepšího k narozeninám. Neděste se, oni jsou opravdu zvyklé pouze na šrot a vodu. Protože je ale slepice tvor zvědavý, brzy začnou zkoušet, co vše je k snědku. Naše zkušenost - dáváme vždy taky písek někam na hromádku nebo do misky. Elena

host - 201.101 (?), 10.6.2010 10:01

Dobrý den, také přeju k narozeninám vše nejlepší a přidávám zcela shodnou zkušenost se slepicemi. Dovezla jsem roční slepice z haly a krom směsky kterou jsem koupila s nimi nepozřely nic, ale řádově v týdnech se zlepšují. Jako první je zlákaly (kanylabalky jedny) nadrcené kosti z kuřete a rýže s játry, teď už na zbytky čekají jak divé, jediné co stále nechápou je tráva- a to jim ji krájím na soustíčka, chystám rozhrabávací hromádky a ony nic...

Tak hodně štěstí a trpělivosti Lucka. 

host - 175.31 (?), 10.6.2010 22:12

Prosím Vás pozor! Ten kanibalismus není zase taková sranda jak by se zdálo. Často se vyskytuje tam kde slepicím něco chybí ve stravě nebo je jich moc pohromadě. Začíná to ozobáváním kapky krve na jiné slepici a končí v podstatě jejím vykucháním spoluslepicemi. Těžko se to pak odnaučuje.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 19.6.2010 11:20
Já jsem ta svoje zvířata naučila na odpadky z kuchyně.Takže i maso, teď žerou jako nezavřený všechno, oškubávají květy aksamitníku - jiných květin si nevšímají a salát jim kupodivu taky nic neříká, takhle drchnička rolní-to je žrádlo.S tím kanibalismem to pujde jinou cestou, taky jsem měla strach jim to maso dát.Jen se objevím na dvoře slepice s pokřikem" uuuž iiiide" letí je mně a loudí, co nesu :)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz