Nemocná slepička

host - 39.3 (?)
17.6.2017 14:12

Dobry den,

dobre se vrati, klidne rozmazlujte. My to delame take tak a nase slepice s charakterem nesou az deset let.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
salajka - (3) - 211.45 (?), 2.5.2017 8:22, zobrazeno: 15957x

Dobrý den, mám cca 2 měsíční kuře, u kterého jsem našla poranění na nohách, poranění jsem očistila, vydezinfikovala, kuře oddělila od ostatních. Ale i po návratu mezi slepice mi přijde kuře takové smutné, sice žere, ale pořád jen stojí na místě. Chůze mu asi dělá problém, když už jde tak našlapuje jako čáp, navíc má jedno oko jakoby přivřené. Klidně se nechá chytnout, dokonce to vypadá, že ke mně jde a nechá se chovat. Netušíte co mu může být? Děkuji

host - 157.239 (?), 2.5.2017 13:44

Kuřat stejné věkové kategorie máte víc? Jsou v přímém, stálém kontaktu s dospělými-ve dne i v noci? Dochází mezi nimi ke třenicím? Krom očištění, desinfekce ran-jak k nim zvíře přišlo?-držíte hyg.podmínky na jaké úrovni? Jak dlouho byl raněný kus mimo? Chováte prvně, dlouho-rodově-po generace?...SPCH

salajka - (3) - 211.45 (?), 2.5.2017 20:09

Zdravím, kuřat této kategorie mám 6, jsou v kontaktu s dospělými ale cca po několikatýdenním seznamování (měla jsem je odděleně ale tak aby na sebe se staršími slepicemi viděli). Jak k ranám přišla vůbec netuším, ráno nic a na večer už to tam měla. Ke třenicím mezi slepicemi nijak extrémně nedochází, občas starší slepice trochu prožene mladší. Mimo jsem ji měla asi týden, dnes jsem to zkusila ji dát přes den ke slepicím, ale nakonec jsem ji po chvíli stejně opět oddělila. Zdálo se mi, že se trochu třásla, navíc si při chůzi šlape na na nohy a odpoledne se ji přidal průjem. Nechovám slepice dlouho, ani nejdu po rodové linii. Měla jsem vlašky, tohle jsou leghornky.

host - 157.239 (?), 3.5.2017 16:23

Zdr. problém se může týkat pouze zmíněného jednoho kusu, ale taky všech mladých i starých. Předchozí chladné, mnohde i deštivé počasí prověřilo vitalitu zvířat, provedlo oddělení zrn od plev... Sama si ve vlastním zájmu popřemýšlejte nad tím, co své drůbeži dopřáváte, zda by se dalo ještě něco vylepšit-prostor, krmení, čistota... Rodovou linií jsem myslel, jestli už Vaši rodiče, prarodiče atd. chovali. Někdy je vhodnější včas ukončit trápení jednoho kusu, než riskovat nákazu a smrt celého hejna. SPCH

host - 208.154 (?), 3.5.2017 20:29

Možná už to tady padlo - nikdy se nepodaří přežít všem kusům, a pokud má zdravotní hendikep (nebo jak se to píše) doporučil bych polívkovou kůru.

Připomělo mi to PAT a  MAT když trhali hrušky... kvůli poslední (ve vašem případě nějak divné-pročež vytěsněné)...přišli o všechny... Přeju odvahu do rozhodnutí a úspěchy při dalším chovu

host - 157.239 (?), 4.5.2017 16:56

Souhlas-až na konzumaci podezřelého, pokáleného, chorého kusu, který je navíc velikosti nepatrné. Něco jiného by bylo, kdyby se jednalo o čerstvý, těžko řešitelný úraz velkého neinfekčního zvířete-tam by bylo hříchem jeho mrtvé-poražené tělo kuchyňsky nežužitkovat. SPCH

salajka - (3) - 211.120 (?), 4.5.2017 22:06

Všem děkuji za rady, kuře jsem dala do krabice a mám ho uvnitř v teple, nožičky jsem namazala měsíčkovou mastí a zdá se, že se lepší, dneska už seděla na misce s vodou (před tím sotva stála) a i ta chůze se pomalu lepší :-).  Tak ještě pár dní ho budu rozmazlovat a pak uvidíme. Jinak pocházím z velkoměsta a slepice u nás nik nechoval, jsem začátečník. Tak se učím. 

host - 39.3 (?), 17.6.2017 14:12

Dobry den,

dobre se vrati, klidne rozmazlujte. My to delame take tak a nase slepice s charakterem nesou az deset let.

host - 157.239 (?), 19.6.2017 12:09

Které slepice jsou s charakterem? A které bez? Proč se v původním, neupraveném příspěvku pouštíte do životního stylu jiných lidí? Jaký máte problém? Svěřte se, třeba ho společnými silami vyřešímecheeky. SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz