Nemocná slepice?

host - 6.1 (?)
11.7.2012 21:19

Vidím, že zatím nikdo nenašel odpověď na to, co je mé slípce- přidám další foto, snad to pomůže.Jinak její stejně stará kolegyně už nese vajíčka a vypadá jako slípka, tady této zatím roste jen to pod zobákem, ale hřebínek má pořád stejně zakrslý, jako když jsme jí přivezli v 16t. Dnes má něco přes 24 týdnů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.1 (?), 20.6.2012 12:45, zobrazeno: 52584x

Zdravím, prosím o radu. Jak už jsem se tady zmiňovala, máme Leghornky, 7x, 2 z toho mladší (teď cca 18-19 týdnu.Momentálně začínají přepeřovat, ale ta jedná je divná- chová se tedy úplně normálně, žere, občas průjem, akorát má divnou hlavu- takový nahnědlý zobák a takové to kolečko, co mívají slepice za očima-asi ucho- má to červené- ostatní slípky to mají dozelena.Připadá mi, že má nějakou nemoc zobáku.Přikládám foto a zkusím ještě nějaké lepší udělat, ale prosím, koukněte na to, jestli nevíte, co by to mohlo být. Pravdou je, že na zadku byla hodně opelichaná, až do krve, když jsme jí přivezli, tak jsme mysleli, že ji oškubaly slípky, když jsme jí prohlédli, rašily jí nové peří, ale ta druhá už chytá tvary slepice a je pěkně opeřená, má světlý zobák a rostoucí hřebínek, ale ta druhá nic.

host - 6.1 (?), 20.6.2012 12:48

ještě jedna

host - 148.1 (?), 7.7.2012 10:02

Prosím, je tu někdo, kdo by mi poradil? Mám pocit, jestli ta slípka nemá srdeční vadu, neroste jí hřebínek, celkově je taková jako kuře, při větším pohybu má hlavu zbarvenou až do fialova, v klidu lehce sípe při dýchání.Nemyslím, že by byla nějak nachlazená, protože nekašle.neteče jí z očí, chová se normálně a žere vše.Ještě nenese a to ta druhá, která byla přivezená s ní už vypadá jako slípka. Ostatní ji teď nechtějí pustit večer na bydlo, protože je jediná, která nesnáší.

Nemáte s tím někdo zkušenosti?

host - 6.1 (?), 11.7.2012 21:19

Vidím, že zatím nikdo nenašel odpověď na to, co je mé slípce- přidám další foto, snad to pomůže.Jinak její stejně stará kolegyně už nese vajíčka a vypadá jako slípka, tady této zatím roste jen to pod zobákem, ale hřebínek má pořád stejně zakrslý, jako když jsme jí přivezli v 16t. Dnes má něco přes 24 týdnů.

host - 6.1 (?), 11.7.2012 21:20

pardon špatná fotka...

host - 6.1 (?), 11.7.2012 21:22

tady je ta správná

host - 6.1 (?), 11.7.2012 21:23

2

host - 6.1 (?), 11.7.2012 21:24

3

host - 64.242 (?), 12.7.2012 18:06

odhadoval bych to na příbuzenskou plemenitbu, nebo kříženec, a rozhodně to není lenghorna(černá jehla na zobáku)... nemocná mě nijak nepřipadá, jen mě zaráží při pohybu zbarvení hřebene..apropo máte špatné hřady(na foto) a slípkám se na nich špatně odpočívá... hřadovací tyč měla průměr kolem 8 cm(menší plemena5-6cm)vrchní strana skosené a ohoblované hrany. Při hřadování jsou pak prsty slepic více natažené a lépe se schovají pod tělo, čímž se sníží riziko omrzlin nohou v době mrazů a deformace prsní kosti

host - 148.1 (?), 13.7.2012 6:40

Děkuji za radu, hřad opravíme, sice je lehce zkosený, ale přihoblujem víc, ať se slípky mají dobře.

Jen prosím, co je to ta jehla na zobáku? A proč má červeou tu ušnici? Je to tím křížením?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz