Nemocná chodidla slepic

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 200.26 (?)
28.8.2016 22:45

Zásadní otázky už položil S.P.Ch, také bych se na totéž chtěla zeptat.

Je to v místě nejměkčí části "polštářku", působí to jako otlak/mozol z odřeniny. Mimo to, na můj vkus má slepice dost bordelu/hlíny/bahna? pod drápy. Totéž se snadno zanese do jakékoliv poškozené části pařátu a pak může vést i k snadnějšímu vzniku mozolu. Samozřejmě každý bal na pařátech, stejně jako např. přerostlé drápy mění způsob chůze a tím i namáhání pařátů.

Sem tam v mokřejším počasí se stane, že naše slípky také takový bal mají a pokud si ho neočistí sami, čistíme my, no tedy já samozřejmě, ale stává se to minimálně. Dělám holkám zhruba jednou měsíčně mani-pedi, tedy správná délka, tvar a žádné nerovnosti, přerůstání atp., takže si drápky zvládnou udržet v zásadě sami čisté.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 168.27 (?), 28.8.2016 20:29, zobrazeno: 76207x

Dobrý den, poradíte mi o jakou nemoc chodidel se jedná a čím ji léčit. Jedná se o černý výrůstek (bradavice) uprostřed chodidla na obou nohách slepice. Slepice špatně chodí. Nyní už má stejný problém pět slepic v mém chovu. Děkuji 

nemocné nohy slepice
nemocné nohy slepice

host - 157.239 (?), 28.8.2016 21:18

Jak, kde, na čem Vaše slepice spí-nocují, jak dlouho drůbež chováte, kolik jich máte, jak jsou staré-atd.? SPCH

host - 168.27 (?), 29.8.2016 19:29

Slepice nocují ve zděném kurníku na bidlech z kulatiny. Podestláno mají slámou na hliněné podlaze. Drůbež chovám 30 let. Slepic mám 25. Straré jsou 1,5 roku.

host - 157.239 (?), 29.8.2016 20:16

Podle fota a té kulatiny bych si dovolil soudit, že je špatný hřad-rozměr, tvar, snad i sám souček, mnoho kusů na délku? Nejsou jednostranně překrmované-např.kašovitými zbytky z vývařovny?cool SPCH

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 200.26 (?), 28.8.2016 22:45

Zásadní otázky už položil S.P.Ch, také bych se na totéž chtěla zeptat.

Je to v místě nejměkčí části "polštářku", působí to jako otlak/mozol z odřeniny. Mimo to, na můj vkus má slepice dost bordelu/hlíny/bahna? pod drápy. Totéž se snadno zanese do jakékoliv poškozené části pařátu a pak může vést i k snadnějšímu vzniku mozolu. Samozřejmě každý bal na pařátech, stejně jako např. přerostlé drápy mění způsob chůze a tím i namáhání pařátů.

Sem tam v mokřejším počasí se stane, že naše slípky také takový bal mají a pokud si ho neočistí sami, čistíme my, no tedy já samozřejmě, ale stává se to minimálně. Dělám holkám zhruba jednou měsíčně mani-pedi, tedy správná délka, tvar a žádné nerovnosti, přerůstání atp., takže si drápky zvládnou udržet v zásadě sami čisté.

host - 240.228 (?), 30.8.2016 11:07

Nejsem přes slepice, ale bidla z kulatiny by neměli být problém, ne? Když vemu v úvahu, že původní slepice nocovaly na větvích..Mě to spíše připadne, jako nějaké bradavice, není něco takového i u slepic? Pravdou je, že divné je to, že to mají všechny na stejném místě. Nebo ne?

host - 157.239 (?), 30.8.2016 11:34

Původní-předkové dnešních, zušlechtěných slepic? Srovnejte chromého pejska s vlkem...crying. Pták ve volné přírodě si hledá a najde co nejideálnější, bezpečné a pohodlné místo k nocování. Proč? Protože mu jde stále o život. Pták na dvorku-v tomto případě slepice, musí vzít zavděk tím, co mu pán tvorstva připraví. Nebývá to prostředí zcela ideální, ale narozdíl od divočiny mu nejde ihned o život, ale o zdraví zcela jistěenlightened! Je haluz a haluz-tedy kulatina a... Jde o rozměr, průměr a profil-zjevný na koncích krajích, na průřezu. Taky o to, jestli se bidlo prověšuje, houpe..., na poměrech v hejnu..., na klim.podmínkách v kurníku-průvan, čistota, vlhkost, světlo... I celkový přístup chovatele-v jednotlivostech má obrovský vliv na pohodu, nebo naopak stres mezi zvířaty. Též obezita, či jinak špatná kondice je přímo úměrná k výskytu chorob, náchylnosti ke zranění, protahuje až znemožňuje úzdravu. SPCH

Klapka - (35) - 245.130 (?), 4.9.2016 10:28

Možná toto? 

Papilomatóza ptáků je onemocnění charakterizované tvorbou četných a nezhoubných nádorů (papilomů) na kůži a sliznicích. Papilomy se mohou vyskytovat na kůži neopeřených krajin těla (krk, prsty, běháky, křídla, oční víčka, komisura zobáku, nozdry, uropygeální žláza). Postiženo může být mnoho druhů ptáků – domácí drůbež, exotičtí ptáci, v zajetí i v přírodě volně žijící ptáci.Klinické příznaky souvisejí s anatomickou lokalizací papilomů. Většina infikovaných ptáků nevykazuje žádné klinické změny, u některých naopak dochází mechanickým vlivem střevních papilomů k narušení fyziologických aktivit. Mohou se vyskytovat poruchy vidění, potíže s uchopováním potravy, hřadováním, dýchací potíže apod. Při postižení dutiny zobáku nebo volete se pozoruje regurgitace (zpětný pohyb polknuté potravy z volete či jícnu do dutiny zobáku), dysfagie (porucha polykání) i sípání. Kloakální papilomy mohou způsobovat nebo napodobovat rekurentní (opakovaný) výhřez kloaky, zvyšovat tonus stěny břišní, vyvolávat opakované nucení na kálení. Výkaly mohou být řídké, zapáchající, případně s krví, a znečišťovat peří kolem kloaky. V chronických případech se může vyskytovat melena (krev ve výkalech). Ptáci s kloakálními papilomy se mohou normálně rozmnožovat, zatímco jiní nejsou schopni kopulace.

Kožní papilomy mají vzhled pomalu rostoucích, suchých a bradavicím podobných lézí. Těžké změny kůže mohou způsobovat až ztrátu prstů nebo běháku. Papilomatozní změny v GIT mají vzhled různě velkých, sesilních (přisedlý, bez stopky) nebo polypózních útvarů.   Nejjednodušší a nejbezpečnější způsob pro odstranění papilomů je poleptání nitrátem stříbra a pečlivé opláchnutí tekutinou. Ošetření se opakuje denně, dokud změny nezmizí. Preventivně se doporučují stejná opatření jako při jiných infekčních chorobách. Protože se předpokládá přenos při vzájemném kontaktu ptáků, při čištění a kopulaci, je vhodné nemocné ptáky izolovat od ostatních, nepoužívat k chovu a nově nakoupené ptáky karanténovat.

Nejsem veterinář, ale nabízí se to. Možná skočit na veterinu. 

Klapka - (35) - 5.58 (?), 4.9.2016 10:42

A pipku pořádně prohlédnout. Snáší dál? Hliněná podlaha má vadu - špatně se desinfikuje. Slámu vyhodíte, ale hlínu ne. Já bych celou podlahu polila množstvím desinfekce, aby se to nacucalo celé a hluboko, pak bych udělala betonovou podlahu. Nebo prkenou s nějakou izolací od hlíny. Já čistím kurníky každý týden, a 1x měsíčně desinfikuji. Vystříkám, vyvětrám. I když ani to asi nezabrání infekci čehokoli. Jen se snažím potlačit možnost zavlečení čehokoli. 

host - 2.222 (?), 23.10.2016 22:39

už jste zjistil, co to je? Moje slepice to mají taky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty