Nadržený kohout demoluje slepici

host - 183.209 (?)
21.11.2013 8:21

Kolik máte slepic na toho kohouta?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 245.130 (?), 18.11.2013 20:07, zobrazeno: 20234x

Ahojte. V létě jsem dostala slepici, Araukanu. Ale dostala jsem ji hrozně oškubanou kohoutem. Celá záda a kloub křídel. Bohužel můj kohout si ji taky oblíbil a peří nemá šanci dorůst. Je blbá, místo aby mu utekla a schovala, jako ostatní, když nechtějí, tak si hned čapne a drží. Kohout z toho má velkou radost a stala se jeho nejoblíbenější konkubínou z celého harému. Pořád na ní řádí. Teď v době obrůstání jsem ji izolovala ve starém kurníku. Je vidět, že jí peříčka dorůstají, i když ty zalomený ne. (a škubat jsem jí to zkoušela, ale drží moc pevně a je mi slepice líto). A teď se ptám. Myslíte, že nebude mít nějaké trauma ze samoty? Večer k ní dávám 3 měs. kuřata, ale přes den je sama zavřená. Musela by venku zmrznout. Mám pocit, že je smutná, a nesmějte se. Nebo má někdo nějaký návod, jak jí ubránit před tím obšourníkem, aby v pořádku přepeřila? Odpuzovač kohoutů asi neexistuje, co? Na kocoury odpuzovač mám doma wink Vypadá jako naháč, chudák malá.

host - 248.5 (?), 18.11.2013 20:37

A co jí udělat kabátek? To na obrázku je sice reflexní vesta, ale něco obdobného...

host - 245.130 (?), 19.11.2013 8:15

I to mě napadlo, ale jak se bude holka cítit nevím. Že bych řekla tchýni, aby mi uháčkovala svetr pro slepici místo dětem?

host - 183.209 (?), 21.11.2013 8:21

Kolik máte slepic na toho kohouta?

host - 245.130 (?), 21.11.2013 20:10

Dost, má jich 12. Ale tuhle prostě demoluje. Nebo miluje? Ostatní se schovají pod keřem, tahle si lehne.

host - 54.5 (?), 23.11.2013 19:35

Dobrý den.

Jedna chyba: přikoupila jste jednu slepici, jinou než ostatní a navíc bez ocasou. Slepice protože je jediná a nová, je zajisté na posledním místě v žebříčku. Je submisivní a toho využívá i kohout. A tím, že je bezocasá pro kohouta o pohodlí navíc.  Řešení by bylo, kdybyste jich koupila najednou víc. Pozornost kohouta se tak rozptýlí.

Řešení pro teď: Slepice je ve snášce? Jestli ano, tak se jinak chovat nebude. Pokud ji chcete rozpelichat, doporučuji zavřít na 4 dny do úplné tmy.  Třetí den jí dáte krátce na světlo, napít vodu a hrst celého ječmene. A opět do tmy. Slepice zastaví snášku, zbledne v obličeji a počne pouštět peří i na těch holých místech. Potom slepici dejte opět na světlo, někam do separace a normálně ji začněte krmit jako kdyby nesla. A tím rychleji obroste novým peřím.  Jakmile bude tak v polovině obrůstání novým opeřením (tj. už nebudou vidět pysky ale souvislý peřový pokryv) pokuste se ji za dohledu vrátit zpět do hejna. Sledujte jak se k ní kohout chová. 

Pokud to bude jako předtím, tak nezbude než vyměnit kohouta.

Juraj Kafka

host - 245.130 (?), 24.11.2013 11:10

Dobrý den. Děkuji za radu. Mám araukan víc. 3. Dvě jsou OK. Ale vaší rady poslechnu, vlastně už napůl jsem to tak udělala, je zvlášt a přepelichává. Přestala snášet. Ale potřeba, aby jí vypadly zalomená pírka. Jenom... vydrží bez vody 3 dny? Zastíním tedy okno, ale mám strach, aby spíš neumřela. V hejnu je na nejnižší příčce spíš jedna maranska, tu postupně klovnou všechny slepice. Ale není oklovaná ani holá.

Vyměnit Karla? Takový hodný kohout, krasavec a mazlík.. Stará se o svoje slepice líp než můj manžel o rodinu :D (snad to nebude číst). No, uvidíme, možná až obroste, tak už to bude dobrý. I kohout u původního chovatele jí dával co proto, byla ošklivý káčátko.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky22:06
Velký stůl z překližky21:23
Velký stůl z překližky13:14
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz